utorak, 30. aprila 2024.

Za ski stazu zainteresovane dve osobe

Objavljeno: 12. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska vlast odlučila je da ponovo raspiše javni oglas za izdavanje skijališta “Crni vrh” na Divčibarama. Na prethodni oglas, koji je završen prošlog petka, nije se javio niko od zainteresovanih za zakup ski staze. Kako nezvanično saznajemo, predstavnik firme koja se bavi uvozom opreme za skijališta, prema čijim potrebama su i rađeni uslovi za zakup ski staze, tražio je da se produži rok zakupa na 20 godina, ali članovi Komisije nisu mogli da mu izađu u susret, jer je za takvu odluku potrebna saglasnost lokalnog parlamenta.

Ski staza na Divčibarama, koju je 2008. godine JP “Skijalište Srbije” poklonilo Gradu Valjevu, a čija je vrednost tada procenjena na 1,3 miliona evra, sada se izdaje na period od 15 godina uz zakup od jednog dinara i obavezu investiranja od oko 360.000 evra.

Nakon jednog neuspešnog oglasa, lokalna vlast je odlučila da raspiše novi, uz tvrdnju da imaju zaintresevanih zakupaca. Predsednik Gradske komisije koja je zadužena za poslove oko izdavanje skijališta Aleksandar Vujić Subotić za “Patak” kaže da je novi oglas raspisan u utorak. “Na ovaj korak smo se odlučili jer su nam se, u međuvremenu, javile dve osobe koje su zainteresovane za zakup ski staze, a koje nisu videle prethodni oglas koji je objavljen u ‘Politici’”, kaže Vujić Subotić.

Da li će ski staza biti izdata biće poznato narednog utorka, do kada zainteresovani imaju rok da dostave svoju ponudu lokalnoj vlasti. Ukoliko ni drugi pokušaj izdavanja skijališta na Divčibarama ne bude uspeo, čelnici Valjeva poručuju da je sledeći korak pokušaj da ski staza bude ponovo vraćena pod okrilje JP “Skijališta Srbije”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *