utorak, 30. aprila 2024.

Šta je valjevski: Srpski alpinisti osvojili vrh Užičke ulice!

Objavljeno: 14. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nova humoreska Marka Lazića! Članovi planinarske ekspedicije iz Srbije uspešno su osvojile vrh Užičke ulice na visini od 5.663 metara, uprkos jakim vetrovima i ekstremno niskim temperaturama, izjavio je vođa ekspedicije Radoslav Jovanović. Ekspedicija sutra kreće nazad u bazni kamp, a svi članovi su dobro.

Sedam od devet članova planinarske ekspedicije „Užička 2015“ uspelo je u nedelju 13. marta rano ujutru da osvoji najvišu tačku istoimene ulice, ostali su stigli sat vremena kasnije.

„Ovo je teško opisati. Samo je nebo iznad nas. Višegodišnje pripreme urodile su plodom, a potoci znoja su materijalizovani na najlepši način. Ostvario sam nešto što je san svakog planinara“, izjavio je za naš sajt planinar Mirko Lazarević.

Članovi ekspedicije najavljuju da će im sledeći poduhvat biti osvajanje vrha Radničke ulice a pokušaće da osvoje i vrhove Petog Puka.

O AUTORU

Marko Lazić je rođen, odrastao i živi u Valjevu i nema nameru da ga napušta. Završio je Gimnaziju, studira ekonomiju. Piše da nasmeje, uglavnom bezuspešno. Publiku je uspešno podelio na dva tabora- one kojima su njegovi tekstovi glupi i one kojima su njegovi tekstovi bez veze. Autor je FB stranice “Šta je valjevski”, koja ima preko 6.000 pratilaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *