subota, 13. jula 2024.

Donacija za valjevsku bolnicu

Objavljeno: 14. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska bolnica dobiila je još jednu donaciju u akciji „Srce za decu“ Blic fondacije! Kroz ovu humanitarnu akciju obezbeđen je aparat za rano otkrivanje oštećenja sluha kod novorođenih beba, koji je, kako lekari kažu, od velike važnosti. Novac za kupovinu ovog aparata za valjevsku bolnicu je obezbedilo JP „Skijališta Srbije“. Vrednost ovog aparata sa repromaterijalom je 3.600 evra. „Ovo je veoma značajna donacija za valjevsku bolnicu. Dobili smo aparat koji bi svako savremeno porodilište trebalo da ima, Zahvaljujući tome sada će svaka novorođena beba biti pregledana ovim aparatom, što je veoma važno, jer se kod beba u ranom periodu teško otkrivaju problemi sa sluhom“, rekao je direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić.

Direktor JP „Skijališta Srbije“ Dejan Ljevnajić je rekao da mu je velika čast što je ovo preduzeće učestvovalo u ovoj humanitarnoj akciji. „Smatram da je naša dužnost da učestvujemo u ovakvim akcijama, a naročito što se radi o opremanju porodilišta i aparatima namenjenim bebama“, rekao Ljevnajić.

„Srce za decu“ je akcija Blic fondacije, koja ima za cilj prikupljanje sredstava za opremanje svih 56 porodilišta u Srbiji aparatima koji omogućavaju rano otkrivanje oštećenja sluha kod novorođenčadi. Valjevska bolnica je druga u Srbiji koja je dobiti ovaj važan aparat, posle Niša, gde je uručena prva donacija.

„Ovu akciju smo pokrenuli pre 10-ak dana i verujem da će sva porodilišta u Srbiji dobiti ove važne skining aparate za rano otkrivanje problema sa sluhom kod beba. Ideja za ovu humaniranu akciju je potekla upravo od lekara, koji su nam ukazali na to da je nedostatak ovih aparata veliki problem“, rekla je upraviteljka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović.

Blic fondacija i Ivan Ivanović sa Prve televizije su obezbedili 5,3 miliona dinara su u junu prošle godine obezbedili novac za kompletno renoviranje odeljenja neurologije valjevske bolnice, koje se nalazilo u katastrofalnom stanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *