četvrtak, 13. juna 2024.

Agencija koja je dobila posao za “Tešnjarske” osnovana u junu 2015.

Objavljeno: 11. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Posao organizacije četiri koncerta za “Tešnjarske večeri” dobila je agencija iz Šida, koja je osnovana samo 20 dana pre nego što je raspisana javna nabavka za izvođače na “Tešnjarskim večerima”. U svojim referencama ova novoosnovana agencija ima jedino organizaciju koncerata na dvodnevnoj manifestaciji “Petrovdanski dani” u Srbobranu. Prema podacima Agencije za privredne registre, agencija “TIMRO JVC” iz Šida je osnovana 9. juna ove godine, a 30. juna je Centar za kulturu Valjevo raspisao javnu nabavku za organizaciju koncerata na letnjem festivalu.

U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da se traže po jedan koncert zabavne i narodne muzike, rok i koncert popularne muzike za mlađu populaciju. Tako se za izvođača sa bendom za mlade tražilo da ispunjava uslov da je bio predstavnik Srbije na međunarodnom takmičenju, tako da je ugovoren dvočasovni koncert Milana Stankovića, koji je učestvovao na Evroviziji.

Za rok grupu je, između ostalog, traženo da se radi o izvođaču sa svojim bendom koji ga prati od početka karijere, a taj uslov ispunjava grupa “Van Gog”. Za izvođača narodne muzike je traženo da bude muzički obrazovan, da je učesnik ili pobednik na dva ili više prestižnih festivala u regionu i da ima 10 i više hitova u narodnoj muzici, a po ugovoru koncert će na “Tešnjarskim večerima” održati Saša Matić. Za bend zabavne muzike za mlade je traženo da su održali najmanje jedan veliki solistički koncert u Beogradu, da imaju bar 20 nastupa u regionu i širom Evrope i da se bend sastoji od pet članova i to bubnjara, dvojice klavijaturista, gitariste i vokala.

Na oglas javne nabavke jedino se javila agencija iz Šida. Vlasnik te agencije Vladimir Latas je za “Patak” potvrdio da je ta agencija, pre nego što je dobila posao na “Tešnjarskim večerima”, imala samo jedan posao, a to je obezbeđivanje izvođača na “Petrovdanskim danima” u Srbobranu, koji su po obimu programa, znatno manja manifestacija u odnosu na “Tešnjarske večeri”. On nije hteo da otkrije koliko će novca pojedinačno dobiti muzičari koji će nastupiti na “Tešnjarskim večerima”. Za četiri koncerta iz gradske kase će biti izdvojeno oko 17.000 evra.

Prema programu ovogodišnjih “Tešnjarskih večeri”, Vang Gog, koji je već nekoliko puta ranije nastupio na ovoj manifestaciji, Valjevcima će svirati 15. avgusta. Dan kasnije nastupiće Tropiko bend, Milan Stanković će održati koncert 17. avgusta, dok će sledećeg dana nastupiti Saša Matić.

2 komentara na “Agencija koja je dobila posao za “Tešnjarske” osnovana u junu 2015.

  1. Šta više može da nas začudi? Ovo je toliko dno da svaka priča prestaje jer vam se zgadi! Urednici i novinarki Slađani čestitke na temama koje svaki put precizno, jasno i analitički uradi!

    0

    0
  2. Pa bas lepo. Moze li taj centar za kulturu da nadje agenciju koja ce da sredi vodovod’kukalj da imamo vode da se okupamo pa i mi da dodjemo.bili bih Vam veoma zahvalni

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *