utorak, 23. jula 2024.

Srđan Lazić snimio duet sa ’saborcem’ iz „X Factor-a“

Objavljeno: 11. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Bivši „saborci“ iz ovogodišnjeg regionalnog takmičenja „X Factor“ Srđan Lazić iz Valjeva i Stipe Glasović iz Opuzena u Dalmaciji snimili su duetsku pesmu „Sve moje je tvoje“! Za njihovu prvu zajednička pesmu uradili su spot, a kadrovi u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori su snimljeni mobilnim telefonom. Valjevac Srđan Lazić, koji je od 12.000 prijavljenih kandidata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije, uspeo da uđe u najuži izbor takmičenja „X Faktor“, je napisao tekst, uradio muziku i aranžman za ovu duetsku pesmu. On kaže da je do saradnje sa Stipom Glasovićem došlo spontano, jer su se od prvog dana takmičenja družili.

„ Stipe i ja smo počeli da se družimo u najranijoj fazi takmičenja, još od priprema za Bootcamp, kada je prvi put došao kod mene. Već tada sam mu predložio da snimimo nešto zajedno. Nisam znao koja će to pesma biti, ali sam se ubrzo setio jedne koju sam ranije napisao. Sačekali smo kraj takmičenja i krenuli smo sa snimanjem. Okupio sam ekipu vrhunskih muzičara i za nešto više od mesec dana završili smo pesmu“, kaže Lazić.

Njegov „saborac“ iz „X Factor-a“ Stipe priča da je do saradnje došlo spontano i da su se njihove energija „poklopila na prvi pogled“. „ Tokom učešća u  X factor-u upoznao sam Srđana i odmah smo ‘kliknuli’. Njegova posebnost, vedrina, boja glasa i izvođenje pesama jako su mi se svidele. Tokom jednog od naših razgovora, Srđan mi je ponudio saradnju na autorskoj pesmi. Svidela mi se odmah pri prvom slušanju i odlučili smo da se zajedničkim snagama predstavimo publici“, priča Stipe.

Pošto nisu imali dovoljna novca za snimanje spota, doneli su odluku da kadrove, odvojeno, snime mobilnim telefonom, „selfie“ tehnikom. „ Na pamet nam je pala ideja da snimimo art video mobilnim telefonima. I tako smo iskoristili „selfie“ tehniku i dobro se zabavili. Ponosni smo na rezultat. To što smo postali prijatelji za vrlo kratko vreme doprinelo je energiji same pesme. Svako je uneo nešto svoje i nadam se da će pesma zaživeti i pronaći put do slušalaca“, kaže Srđan.

Kadrove za ovaj spot Srđan je snimio u Valjevu i to u Tešnjaru, Markovoj stolici, na Kuli Nenadovića i na Divčibarama, dok je Stipe snimao u Opuzenu i okolini (Dalmacija), kao i na ušću Neretve u Jadran, dok su pojedini kadrovi snimljeni u Crnoj Gori. „ Spot smo snimili odvojeno, na lokacijama mog rodnog kraja doline Neretve i njegovog Valjeva, nešto je snimano i na crnogorskoj obali. Moram priznati da sam bio oduševljen kada mi je Srdjan poslao konačnu verziju pesme i nadam se da ćemo uspeti u našoj nameri da se prezentiramo široj publici kao mladi muzičari koji nadam se, imaju svoje mesto na muzičkom nebu ovih prostora“, rekao je Stipe.

Duetska pesma i spot bivših učesnika „X Factora-a“ postavljena je „Jutjubu“ i do sada ima više od 8.000 pregleda.

Video link: https://youtu.be/8q7w2nnGI9E

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *