sreda, 8. februara 2023.

Akcenat na putevima i elektromreži

Objavljeno: 17. novembra 2020. (8:18)
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Pored rekonstrukcije zgrade Osnovne škole „Milan Rakić“ u opštinskom centru koja je u završnoj fazi, na području opštine Mionica se odvijaju i drugi jesenji infrastrukturni radovi sa posebnim akcentom na revitalizaciju puteva i poboljšanje elektrosnabdevanja.

Pri kraju je revitalizacija oštećenih asfaltnih deonica na delu regionalnog puta Divci-Mionica-Ljig od izlaska iz Banje Vrujci ka Ljigu, a Javno komunalno preduzeće „Vodovod Mionica“ izvodi radove na presipanju lokalnih makadamskih puteva na kojima su uočena oštećenja. Što se elektrosnabdevanja tiče, Elektroprivreda Srbije i opština Mionica su ove i prethodnih godini izdvojili značajna sredstva za kapitalni projekat rekonstrukcije mreže na području Opštine.

U sklopu tog projekta su nedavno završeni radovi na potezu Vrtiglav-Maljević-Komanice-Popadić, a nakon toga je usledila zamena niskonaponskih vodova i dotrajalih drvenih stubova betonskim u Paštriću.

“Udaljenost se u 21. veku meri vremenom koje nam je potrebno da istu pređemo, zato je ulaganje u putnu infrastrukturu veoma važno. Sa druge strane, pouzdano i stabilno snabdevanje električnom energijom je osnova naših planova za ravnomeran razvoj Opštine i samim tim je jedan od naših glavnih prioriteta”, ističe predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *