nedelja, 26. maja 2024.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Objavljeno: 14. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Akcija dobrovoljnog davanja krvi (arhiva), foto: Patak online
Akcija dobrovoljnog davanja krvi (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- U prostorijama lovačkog udruženja „Braća Nedić“ danas od 8.30 do 14 časova biće organizovana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Ovu akciju organizuje valjevski Crveni krst, u saradnji sa Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi „Policajac 2004“.

Kako je saopšteno, akcija će biti održana u sklopu letnje kampanje Instituta za transfuziju   krvi Srbije, a na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi – 14. jun.

„Današnja akcija biće prilika da se na najlepši način, zajedno sa dobrovoljnim davaocima krvi, pošalje poruka da je krv nacionalni resurs, a dobrovoljni davaoci tihi heroji iz našeg komšiluka“, navodi se u saopštenju za javnost valjevskog Crvenog krsta.

Inače, Crveni krst Valjevo je višestruki uzastopni dobitnik plakete ’Šampion solidarnosti’, kao i dobitnik dijamantske plakete, što je najviši rang priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije za izuzetna postignuća u organizaciji akcija na kojima je prikupljen najveći broj jedinica krvi.

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je da su trenutno rezerve krvi smanjene i da nedostaju sve negativne krvne grupe i grupe A+ i 0+.

Foto: Patak online (arhiva)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *