četvrtak, 18. jula 2024.

Akciji besplatnih preventivnih pregleda odazvalo se 185 građana

Objavljeno: 25. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici je mogućnost lekarskog pregleda, bez zakazivanja i čekanja, kao i bez obzira na to da li im je zdravstvena knjižica overena ili ne, iskoristilo 185 građana. Tokom akcije besplatnih preventivnih pregleda, devet osoba je upućeno na dalje lečenje, a dvoje je zadržano na bolničkom lečenju, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Pomoćnica direktora bolnice dr Katarina Pantelić Vasiljević kaže da je najveći uspeh prethodnih devet akcija preko 200 novootkrivenih obolelih, od ukupno preko 3.000 pregledanih, koji su se osećali zdravo ili dugo nisu kontrolisali svoje zdravstveno stanje, pa im je prilikom ovih pregleda utvrđen neki poremećaj što je svojevrsna prevencija i put ka izlečenju.

“Ono što stalno potenciramo u saradnji sa svim medijima jeste da pozivamo da nam se jave neosigurana lica. U prvoj akciji kada smo krenuli bilo je svega pet odsto neosiguranih, a u nekim kasnijim akcijama bilo je čak 50 odsto lica bez ikakvog zdravstvenog osiguranja i to smatramo nekim našim uspehom. Na ovim pregledima svi zaposleni u radu sa pacijentima rade i savetodavno, u smislu, kako da se zdravije hrane, kako zdravo živeti, kako svakoga dana preći tri kilometra i kako da smanjefaktore rizika”, rekla je dr Vasiljević Pantelić.

U toku prethodnih akcija, od septembra meseca 2017. godine, preko 3.000 građana sa teritorije Kolubarskog okruga iskoristilo je priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje.

Izvor: Patak online

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *