subota, 20. jula 2024.

Rekonstrukcija niskonaponske mreže u ubskim selima

Objavljeno: 25. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Na području Uba u toku je rekonstrukcija niskonaponske mreže. Drvene bandere zameniće betonski stubovi, a u prvoj fazi biće postavljeno 100 betonskih bandera. Betonske bandere se postavljanju u više sela ubskog kraja, na najkritičnijim mestima, gde su do sada žitelji muku mučili sa strujom čim počne da duva jači vetar. Taj problem će sada biti rešen postavljanjem betonskih stubova. Jedno od sela koje je već dobilo betonske bandere je Gunjevac. Meštani kažu da će im ova investicija značajno olakšati život, jer su do sada, zbog drvenih dotrajalih bandera, vrlo često ostajali bez struje.

„Na ovo smo čekali 30 godina, tako da ćemo sada, zahvaljujući betonskim banderama imati normalno snabdevanje struje i nećemo više gledati u nebo, jer do sada smo bili u mraku čim počne malo jače nevreme. Ovom prilikom želim da se zahvalim predsedniku opštine Darko Glišiću, kome smo se obratili i opštinina nam je sada, uz pomoć EPS-a, rešila višedecenijski problem“, kaže meštanin sela Gunjevac Zoran Milisavljević.

Koordinator za distribuciju električne enrgije distributivnog područja Kraljevo Saša Stefanović kaže da su prepoznali probleme žitelja ubskih sela i da su, u saradnji sa opštinskim rukovodstvo, počeli da ih rešavaju. Tako će u prvom krugu biti zamenjeno 100, a u drugom još 200 drvenih stubova niskonaponske mreže.

„U prvoj fazi se postavlja 100 betonskih stubova u Lončaniku, Sovljaku, Gunjevcu i Paljuvima. Ukupna dužina niskonaponske mreže je oko 4,5 kilometra i celokupan posao biće završen u roku od mesec dana. Odmah nakon toga, u saradnji sa lokalnom samoupravom, videćemo koja su to preostala najkritičnija mesta, tako da ćemo u narednom periodu uraditi još 100 betonskih stubova u ubskim selima“, rekao je Stefanović.

Za zamenu 100 betonskih stubova je opredeljeno 12 miliona dinara, a nakon toga, novim betonskim stubovima mogu da se nadaju meštani sela koji nisu obuhvaćeni prvom fazom ovih radova.

„Imamo dogovor sa predsednicima mesnih zajednica, na ranijim sastancima svako je izneo svoje probleme, tako da ćemo pokušati da žiteljima preostalih ubskih sela olakšamo život i drvene stubove zamenimo betonskim. Žitelji na seoskom području mogu da se nadaju i novim putevima. Na spisku imamo 25 seoskih puteva, a očekujem da bi vrlo brzo trebalo da počne izgradnja polovine od tih saobraćajnica“, rekao je prvi čovek ubske opštine Darko Glišić.

Izvor: Patak online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *