subota, 20. jula 2024.

Aktivirane kamere za snimanje saobraćajnih prekršaja

Objavljeno: 24. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Posle pauze od skoro godinu dana, aktivirane su kamere za praćenje saobraćajnih prekršaja na teritoriji grada. Reč je o 16 kamera koje su nabavljene od naplate novčanih kazni za saobraćajne prekršaje.

Četiri kamere u centru grada, na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice snimaju i beleže prolazak vozila na crveno svetlo na semaforima i poštovanje zaustavne linije. Ostale kamere, na “duplim trakama”, Šabačkom i putu i kod parka Pećina, na ulazu i izlazu iz grada na putu za Loznicu, prate i beleže prekoračenje dozvoljene brzine vozila.

Poslednje tri kamere za snimanje prekoračenja brzine, na desnoj „duploj traci”, na Šabačkom putu i na putu ka Bajinoj Bašti, plaćene su osam miliona dinara i postavljene krajem 2017. godine. Razlog što više od godinu i po dana nisu radile bila je nabavka odgovarajućeg softvera, za koji je trebalo obezbediti 3,6 miliona dinara.

“Sve ove kamere sa odgovarajućim softverima finansirane su iz gradskog budžeta, iz pomenutih sredstava od naplate kazni za prekršaje. Kompletan sistem i ovaj projekat su u vlasništvu Grada, predati policiji na korišćenje u cilju poboljšanja bezbednosti građana Valjeva u saobraćaju”, rekao je Dobrosav Janković, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj.

11 komentara na “Aktivirane kamere za snimanje saobraćajnih prekršaja

 1. Umesto da izgradite 4 javna WCa na udarnim mestima u varosi vi udarate globu ionako oglobljenom lokalnom stanovnistvu, kao jastrebovi se ustermite na sirotinju petkom, nista se promenilo nije samo postajete vece pijavice!

  24

  2
  1. Globu nameće sam sebi, onaj koji čini prekršaj. Vozite po propisima i pažaljivo pa niko vam neće uzetu vaše novce.

   0

   0
 2. U cilju poboljsanja bezbetnosti saobracaja se ne stavljaju kamere tamo gde je prosto ne moguce ne napraviti prekrsaj. Vec se resavaju raskrsnice kruznim tokovima i krpe krateri na kolovozi da ne bi odpadali tockovi. Ovo je legalizovana pljacka.

  24

  2
 3. Opština je leglo ološa i šljama.Valjevo je najgori grad u Srbiji,najprljaviji sa najlošijim putevima.Od kad ga je ziravi jahač zajahao sve više propada

  9

  1
 4. Botovi,sve sami botovi.
  Pokušavate da sakrijete činjenicu da je uhapsen čelnik Lokalnog fronta dok je kupovao drogu.

  3

  4
  1. Majore stani pred Crkvu i informiši prdfpostavljene ko i koliko ljudi dolazi na službu. To je posao za tebe i tebi slične.

   5

   1
 5. „Poslednje tri kamere za snimanje prekoračenja brzine, na desnoj „duploj traci”, na Šabačkom putu i na putu ka Bajinoj Bašti“
  Pretpostavljam da su kamere sa senzorima za snimanje podataka brzine što potom softver arhivira i u pregledu izdavaja podatke sa prekoračenjem. Ipak 2 sistemska problema ostaju i pored kontrola – mogućnost popusta plaćanja kazne 50% za brzine prekoračenja i duplo od dozvoljenog – što je praktično nasilnička vožnja, i drugo veliki broj vozila pravi prekoračenja i da li su kazne do sada to rešile? Pre bi efikasnije bilo zabrana upravljanja za veća prekoračenja uz kaznene bodove kako je zakonom planirano prvobitno i to bez otkupa prekršaja jer su ogromni rizici u auto saobraćaju u sadašnjosti sa boljim vozilima, bržim vozačima i praktično istom konfiguracijom puteva kao u vremenu daleko manjeg broja autamobila.

  3

  0
 6. Valjevac,ti si verovatno bot lokalnog fronta.
  Istina se ne može sakriti,svi već znaju da vas čelnik ima problema sa narkoticima.

  1

  3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *