ponedeljak, 24. juna 2024.

Alal vera za najjeftiniji hleb i život na poček, Aleksandre Vučiću

Objavljeno: 2. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U pravu je, bre, predsednik, stvarno smo nezahvalna masa glasačkog tela, niko da kaže: „Alal vera, Vučiću, imamo najjeftiniji hleb u regionu!“ E, pa evo ja ću da ispravim tu nepravdu i zahvalim se u ime svih koji ispipaju sve hlebove pre nego što pazare jedan: „Alal vera, Vučiću!“ Alal vera na najjeftinijem hlebu u regionu! Alal vera što sve uspehe možeš da svedeš na hleb koji je i takav najskuplji za mnoge! Alal vera za najjeftiniju život u regionu- svakodnevica je za većinu postala ona žvaka koju ti poture umesto kusura!

Alal vera za najjeftinija nadanja, ne košta ništa verovanje kako će sutra promeniti sve, baš kao i fakat da je svako sutra bilo juče… Alal vera za najjeftinije dečije suze- ne koštaju „ništa“ dok se slivaju niz obraze na svako roditeljsko: „Nemam, sine…“ Alal vera za najjeftinije lečenje malenih anđela- 30 dinara po sms poruci! Zdravlje nema cenu- njihovi životi odlaze u bescenje… Alal vera za najjeftiniju starost- biti penzioner jednako je doživotnoj robiji bez prava na pomilovanje… Alal vera za najjeftiniju radničku klasu- ne košta ništa sećati se kada su radnici bili klasa a ne roblje u okovima od pelena!

Alal vera za najjeftinije heroje- branili su Srbiju a danas se brane od Srbije! Alal vera za najjeftiniju istinu- ide gratis na tri progutane laži! Alal vera za najjeftiniju istoriju ovog slavnog naroda- rasprodata je ko sekundarna sirovina, na kilogram, metar, u reciklaži… Alal vera za najjeftinije dostojanstvo- skuplji je par kineskih gaća, onih uz koje gratis ide i ojed… Alal vera za najjeftinija detinjstva- vršnjačko nasilje postalo je izborni predmet onih malenih zlosrećnika koja su „budalasto“ izabrala da budu samo deca…

Alal vera za Kosovo i Metohiju- od najskuplje srpske reči skuplji je samo hleb, taj na kome ne umemo da se zahvalimo! Alal vera za izdaju- ne košta dinara nazvati je kompromisom! Alal vera za ono ubedljivo najjeftinije što ćemo imati kada ova vlast bude prošlost- budućnost! Alal vera za sve, gospodine predsedniče- život u Srbiji danas zaista liči na stalnu rasprodaju i red u kojem kupci bez dinara u džepu čekaju da pazare svoje živote, ukoliko ih je ostalo još šta u magacinu…

Piše: Mihailo Medenica

 

2 komentara na “Alal vera za najjeftiniji hleb i život na poček, Aleksandre Vučiću

  1. Neka bude i „hvala-e“. Ali nisu samo vodeći poltičari i vlasti odgovorni za egzistencijalne krize kroz koje prolaze najšire grupe naroda u protekelih skoro 30 godina, kada je od realnog kraja režima komunizma , SR Srbija odabrala socijalizam(za razliku od modernijih ex-Yu republika) i od tada smo u rasponu između pretvaranja i tranzicije.
    Tako su druge društvene organizacije(pored državnih) – privredne komore i unije, sindikati radnika, inspekcije rada, humantirane organizacije – mogli delovati u interesu radnika, privredno društvenog uređenja i potreba naroda, to su mogli orgnaizovanim praćenjem obaveznih zakonskih regulativa, solidarnostima do ultimativnih sprovođenja(zakona) i ostvarivanjem propisanih prava (na primer danas aktuelni problem neispunjavanja zakonske obaveze poslodavaca za isplate propisane minimalne cene rada na celom prostoru države, zatim, ostvareni uslovi za realnu tržištnu privreda bez diktata, privilegija državnih službi i preduzeća, zatim, kontrolisanje deregulisanih pro-partijskih monopola u privredi…). To, u smislu ostvarivanja garantovanih prava, kolektivno insistiranje na neutralnom objektivnom institucionalizmu u ostvarenju preduslova uređenja, to bi nas kao društvo mogla naučiti upravno-organizaciona tranzicija u bolje organzovan i legitimniji državni i privredni sistem, sa većim egzistencijalnim šansama, pridružen Evropi i modernom svetu.

    0

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *