ponedeljak, 20. maja 2024.

Alen Tupajić: Povratak u grad mladosti

Objavljeno: 20. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Poraz od čačanskog Borca rezultatom 4:0 i remi sa FAP-om u Priboju poslednji su rezultati fudbalera Budućnost Krušika. Sudeći po onome što se čulo pre početka sezone daleko od očekivanih. Upravo zbog svega pred prvi pomenuti susret rukovodstvo kluba angažovalo je Alena Tupajića, stručnjaka koji je u igračkoj karijeri nosio dres i Budućnosti i Krušika, a do kraja polusezone imaće priliku da popravi bodovno saldo i približi klub gornjoj polovini tabele.

Svestan težine zadatka, trener koji se može pohvaliti radom u zemljama poput Japana, Vijetnama i Kuvajta  sa zadovoljstvom je prihvatio ponudu da se bar na nešto više od dva meseca vrati u sredinu za koju ga vežu lepe uspomene.

„Valjevo je grad u kojem sam, volim da kažem, živeo, radio i odrastao. Ovo je težak trenutak za klub, ja nisam mađioničar, ali ću se truditi da izvučem najbolje što mogu iz ekipe za ova dva meseca, odnosno kraja polusezone. Ostali smo sa 18 igrača jer su pojedinci u međuvremenu i napustili klub, a zaista ne bih želeo da ulazim u razloge toga. Šta je, tu je, nastavljamo dalje“,   rekao je novi trener valjevskog fudbalskog kluba.

Alen Tupajić, foto: S. Gligorić

Valjevska publika je opasna i probirljiva

Upravo zbog visokih ambicija već na susretu protiv Čačana mogli su se čuti brojni povici sa tribina, upućeni igračima, treneru i rukovodstvu kluba. I pored činjenice da nikada nije lako kada se gubi, salva kritika postala je uobičajeno stanje za fudbalske terene u našem gradu, pa Tupajića do kraja jeseni ne čeka lak zadatak da bar malo popravi raspoloženje u fudbalskom Valjevu.

„ Želeo bih da budemo realni, valjevska publika je opasna i probirljiva, izuzetno dobro poznaje fudbal i primeti nedostatke. Mislim da je pre svega izuzetno bitna podrška za mlade rukovodioce kluba i ekipu u kojoj su četvorica nešto iskusnijih fudbalera. Ono što sam zatekao i trenutno mogu da vidim jeste da ova ekipa na kraju sezone može biti plasirana između šeste i desete pozicije. U slučaju da prikupimo oko 20 bodova na proleće se može polako pripremati za narednu sezonu sa mladim igračima kojima je potrebno iskustvo u ligi koja nije laka, što zbog putovanja, ali i kvaliteta igrača. Ponavljam, nemam čarobni štapić, međutim mislim da bi već protiv Poleta pojedinci mogli aplauzom ispratiti poteze igrača. I oni bi sigurno pokazali znatno više da već nakon nekoliko minuta sa tribina ne čuju kritike poput onih zašto je neko na klupi, a ne na terenu. To nije sigurno put za bolje dane valjevskog fudbala”, jasan je Tupajić.

Foto: Slobodan Gligorić

Sećanje na Valjevo

Čak 27 godina prošlo je od dresa Krušika i služenja vojnog roka, kada se prvi put bolje upoznao sa Valjevom. Sećanja na taj period i nešto manje od tri decenije ne blede, naročito ako se zna da je fudbal u gradu, ali i čitavoj državi bio na znatno višem nivou.

“Moj otac je igrao za nekadašnji Elind, a inicijator cele priče vezane za moj dolazak je jedan od najboljih valjevskih fudbalera ikada Milan Ciga Petrović. Nakon omladinske škole Crvene zvezde i pirotskog Radničkog predstavnici tadašnjeg Krušika pokazali su interesovanje za mene. Pamtim taj period, kada je dobro poznata fabrika stajala iza kluba, na tribine su stizali i ljubitelji fudbala iz okolnih gradova, a mislim da ni na jednom meču nije bilo manje od 1.500 gledalaca. Valjevo sam upoznao kao predivan grad, tu su se desile i neke ljubavi, a o tome kako sam prihvaćen ukazuje podatak da i po završetku služenja vojnog roka nismo završili saradnju, zadržao sam se još jednu polusezonu. Veliki uticaj na mene imao je pomenuti Petrović, koji koliko sada vidim nije aktivan u lokalnim klubovima. Nakon toga i 2006. godine stigao sam na poziv čelnih ljudi Budućnosti, pa eto mogu da se pohvalim nastupima za oba kluba”, kroz osmeh dodaje mladi stručnjak.

U subotu gostuje Polet

Dve prilike da poprave bodovni saldo Valjevci će imati u narednih desetak dana, najpre ove subote od 15 časova dočekuju Polet iz Ljubića, a sedam dana kasnije i kraljevačku Slogu. Ekipa Budućnost Krušika trenutno se sa sedam bodova nalazi na deobi osme pozicije zajedno sa Slogom iz Bajine Bašte, Rađevcem i Realom iz Podunavaca.

Piše: Slobodan Gligorić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *