utorak, 21. maja 2024.

Za mioničke bebe po 40.000 dinara, besplatna kolica i auto-sedište

Objavljeno: 20. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- U Mionici je 21 porodica dobila po 40.000 dinara, besplatna kolica i auto-sedište za bebe. Poklone je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je istakao da je opština od januara do septembra obezbedila jednokratnu pomoć, kolica i auto-sedišta za 101 mioničku bebu.

Foto: Opština Mionica

„Sada smo obradovali poklonima 21 porodicu. Ponosan sam na ovu tradiciju koju uspešno sprovodimo već pet godina. Lično, najviše se radujem ovakvim susretima, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu ovde i osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novčane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. U našoj opštini je zabeleženo povećanje broja rođene dece što je odlično. Dobra vest je i da će firma ’Auto-kabel’ zaposliti još 300 radnika. Sve to pokazuje da smo na pravom putu, a u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima kako bi građani imali još bolji životni standard“, rekao je Janković.

Janković je istakao da osnovci tokom leta imaju besplatan ulazak na bazena SC „Mionica“, kao i da opština za sve prvake, šest godina zaredom, obezbeđuje besplatne udžbenike.

Foto: Opština Mionica

Pre uručenja auto-sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima. Opština Mionica učestvuje u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *