subota, 20. jula 2024.

Ambulanta, renovirana pre dve godine, nije radila nijedan dan

Objavljeno: 14. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Žitelji sela Petnica, ali i meštani okolnih sela, pre dve godine, dobili su  seosku ambulantu. Međutim, umesto da im lekar bude dostupan od kraja juna 2016. godine, ta ambulanta do sada nije radila nijedan dan! Nadležni kažu da ambulanta u Petnici nije otvorena jer nema dovoljno ni lekara, ni pacijenata. Informaciju da ambulanta ne radi obelodanio je aktivista Lokalnog fronta Va Željko Trifunović, koji živi u Petnici. On je rekao da ambulanta nije otvorena do današnjeg dana, iako je rekonstrukcija završena pre dve godine.

„ Ambulanta nije otvorena ni te 2016. godine kada je objekat renoviran, ni 2017., a evo nas i na polovini 2018. godine, a ambulanta još uvek nije otvorena. Za šta je potrošen novac građana Valjeva i kada će ambulanta biti dostupna žiteljima Petnice kao što im je obećano pre dve godine“, upitao je Trifunović.

U zgradi nekadašnje Mesne zajednice u Petnici pre dve godine je završeno renoviranje ambulante za žitelje koji gravitiraju tom selu. U istoj zgradi uređen je prostor za poštu, koja je, za razliku ambulante, otvorena 2016. godine. Iz gradske kase je za renoviranje ovih objekata izdvojeno oko 35.000 evra!

Pomoćnik direktora za nemedicinske poslove Doma zdravlja Ljubo Vesić je tada rekao da bi ambulanta trebalo da bude otvorena do kraja juna 2016. godine, da će imati, najverovatnije, jednu ordinaciju, te da će radno vreme lekara zavisti od broja kartona pacijenata.

Međutim, od tada do danas, ambulanta u Petnici nije primila nijednog pacijenta. Vršilac dužnosti direktora valjevskog Doma zdravlja Branka Antić za portal Patak online kaže da ambulanta u Petnici nije proradila jer nema dovoljno pacijenata, ali ni lekara.

„Prvi problem je to što nemamo dovoljno lekarskog kadra, a još uvek je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. Drugi problem je nedovoljan broj pacijenata, koji bi koristili tu ambulantu. Procene su da ne bi imali više od 300 kartona u Petnici, a da bi ambulanta opravdala postojanje, potrebno je da imamo najmanje 1.000 pacijenata. U ovoj situaciji, kada nemamo dovoljno lekarskog kadra, ne bi bilo primereno da lekara iz Doma zdravlja šaljemo u Petnicu zbog malog broja pacijenata, kojima su lekari, svakako, dostupni u valjevskom Domu zdravlja. Dok se to ne promeni, neće se steći ni uslovi za otvaranje ambulante u Petnici“, objasnila je dr Antić.

Patak online

4 komentara na “Ambulanta, renovirana pre dve godine, nije radila nijedan dan

 1. Kako kvalitetno lazete, gospodo iz Doma zdravlja… Ima preko 1500 pacijenata koji bi preneli kartone, kao i lekar koji zivi u Petnici, a radi u Osecini i presao bi odmah u Petnicu, kao i medicinska sestram… Sram vas bilo za ovakve lazi…

  7

  0
  1. Slazem se sa predhodnim govornikom i uvek kazem da gvozdenovic LAZE .Tacno je da Petnica sa okolnim mestima ima dovolajn broj kartona tj .pacijenata da bi ambulanta radila .Dalje , ovde se ne radi samo o stanovnicima vec io velikom broju korisnika bazena Petnica , pa onih koji su iznajmili vikendice za odmor u Petnici i gde ode onoliko novca koje gvozdenovic {kao da su njegovi } dao za Dom zdravlja Valjevo? Drugo kako je moguce da vec nekoliko godina placa se iz sopstvenih sredstava sada bivsoj radnici Doma zdravlja Kalt Jeleni {vd dirketorki JKP Vidrak},Ljubi Vesic , , odbornici bozic gorici od medicinskih sestara tehnicara do nekog fakulteta, a ovamo se kao stedi na medicinskom osoblju u ovoj za mene i mnoge rentabilnoj prici i kako je moguce da se bez konkursa prima doktroka u Dom zdravlja i kako je moguce da za to ima novca a nema za one kojima je potrebno ?To vam je gradjani LAZOV gvozdenovic , zato zahvalimo se jer ovaj LAZOV{odgovorno tvrdim i snosim posledice}nije dostojan da cuva ni stado ovaca a da ne pricam da vodi jedan grad kao sto je Valjevo .Mada je za njega i basket ekipu dobro kazu lova kaplje , e sada sto ni jednu investiciju nije doveo to je ..ma to je LAZOV gvozdenovic.P.S Evo ja cu da vam kazem kada ce trcati sa njegovim basketasima u Petnicu sa nekim cicicom u brkaovima , pa kada budu izbori za Mesne zajednice da opet LAZE , maze!!P.S Nista ne vidim lose sto je prisustvovao neko iz Ministarstava ili Poslanik koji su mislili da ce ovo da se realizuje ali mengele je cudo on cak i Drzavu VARA , LAZE!Do kada bahati , mali , ginekolog da ponizava bas one koji su dali glas {ne za njega nego za AV ,
   jer ginekolog ni u njegovom ul;azu ne prolazi na izborima}pa nisu gradjani tj.stanovnici Petnice gradjani drugog reda !!

   2

   0
 2. Laz , kako je na snazi mera da nema zaposljavanja!Pa kako se zaposlise neki bas lekari ., kako se zaposlajavse neki nemedicinski radnici ?Zasto, lazete kada se tacno zna koliko pacijenata se vodi u evidenciji Doma zdravlja sa tog podrucija .Zasto placate iz sopstevbnih sredstava neke radnike poput upravo ovog Ljube Vesic od mediscinskog tehnicara do viseg stepena obrazovanja, zasto ste placali Jelnu Klat {sada v d dir.Jkp Vidrak} takodje od medicinske sestre do nekog tamo fakulteta ili odobornioce gorice Bozic , jel za to imate novca a za ove stanovnike i posetioce bzaena nemate?Ko je odgovoran jel osnovac tj.gradonacelnik gvozdenovic i jel ne moze da se plati iz sopstevnih sredstava lekar i medisicnska sestra-tehnicar ?Ko vam to brani?NEMOJ OVAJ NAROD DA LAZETE , a pisacemo bas i o ovoj sada VD ono sto znam , znamo .

  2

  0
 3. Ova je namestena da dokrajci Dom zdravlja ,zasto ona kada su je smenili sa mesta nacelnika?Sta je to sada ona pa ok a nije valjala kao nacelnik .Nije li mozda nesto zgresila pa sada iskajava grehe.

  2

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *