ponedeljak, 22. jula 2024.

Ambulanta u Divcima ponovo će biti otvorena sledeće sedmice

Objavljeno: 8. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od sledećeg utorka, 12. aprila, posle duže pauze, počeće ponovo da radi ambulanta u Divcima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja.

„Dom zdravlja Valjevo postepeno normalizuje rad ambulanti u većim selima. Od utorka 12. aprila ponovo će raditi ambulanta u Divcima. Lekar i sestra će pacijentima biti na raspolaganju utorkom i petkom u prvoj smeni. Već mesec dana funkcioniše ambulanta u Valjevskoj Kamenici i to svih pet radnih dana u nedelji. Gradske ambulante su aktivirane čim se poboljšala epidemiološka situacija: Novo naselje i Dom penzionera rade ceo dan, a Peti puk u prvoj smeni“, navodi se u saopštenju za javnost Doma zdravlja.

Novoizgrađenu ambulantu u Divcima je krajem marta 2016. godine otvorio tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić. Izgradnju je finansirala država sa 9,5 miliona dinara, dok je medicinsku opremu vrednu oko 2,5 miliona dinara ambulanti u Divcima donirao Klinički centar.

Otvaranje ambulante krajem marta 2016. godine

Tada je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da će do jeseni 2016. godine biti izgrađen stan za lekara, tako da bi ambulanta mogla da radi svakodnevno, a ne samo dva puta nedeljno. Međutim, dalje od obećanja se nije odmaklo.

U međuvremenu, prvo je zatvorena apoteka u seoskoj ambulanti, a potom i sama ambulanta, koja će, posle duže pauze, za pacijente biti otvorena ponovo od iduće sedmice.

Inače, ambulanti u Divcima gravitira oko 3.000 meštana Divaca i okolnih sela.

Patak online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *