subota, 20. jula 2024.

Apel za racionalnu potrošnju vode

Objavljeno: 21. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski „Vodovod“ je apelovao na građane da racionalnije troše vodu, jer je došlo do povećane potrošnje. „Tokom izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha u prethodnih nekoliko dana, JKP ’Vodovod Valjevo’ je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode. S obzirom na to da nas i u narednom periodu očekuju tropski dani, apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva“, navodi se u saopštenju za javnost valjevskog „Vodovoda“.

U saopštenju se dodaje da navodnjavanje i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

„Apelujemo na građane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača“, navodi se u saopštenju za javnost valjevskog „Vodovoda“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *