subota, 2. marta 2024.

Asfaltiranje puta Divlje brdo-Carić

Objavljeno: 22. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na teritoriji Mesne zajednice Kotešica je počelo asfaltiranje puta Divlje brdo – Carić, dužine 1,1 kilometar. Okvirna vrednost radova je 11,5 miliona dinara, a investitor je JP „Putevi Srbije“. Izvođač radova je Preduzeće za puteve Valjevo.

Radove su obišli gradonačelnik Lazar Gojković i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković i razgovarali sa meštanima o tome koliko za ovaj deo valjevskog kraja znači izgradnja ovog puta.

„U januaru je napravljen spisak prioritetnih puteva za asfaltiranje, po zahtevima mesnih zajednica i to smo poslali kao molbu za pomoć „Putevima Srbije“. Sada se realizuju ovi zahtevi koji su odobreni. Zadovoljni smo kvalitetom izvedenih radova, jer je urađena odlična priprema, širina puta je 4 metra i urađeni su propusti i kanali, što garantuje da će put dugo služiti“, rekao je Branko Vuković.

Foto: Grad Valjevo

Iako je svaki putni pravac bitan, utisak je da ovaj put ima veći značaj, jer povezuje nekoliko sela Joševu, Kotešicu, Oglađenovac, Donju i Gornju Bukovicu, Kamenicu i izlazi prema Grabovici ka Brankovini, a odatle su pravci ka Koceljevi, Šapcu i Ubu.

Tomislav Urošević, predsednik Mesne zajednice Kotešica kaže da se do sada obilazilo oko 15 kilometara i moralo se ići do Valjeva, da bi se potom išlo ka Brankovini.

„Ovako imamo samo tri kilometra do Brankovine i mnogo znači za meštane ovih sela, koja su naseljena i u kojima žive ljudi koji se bave poljoprivredom, ali i koji rade u Valjevu. Oni ovde žive zato što smo blizu Valjeva, svega sedam kilometara. Ovo je velika stvar, jer je dva puta započinjana njegova rekonstrukcija, pa prekidana. Na kraju, poslednje dve, tri godine, put je bio skoro neprohodan za vozila“, rekao je Urošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *