utorak, 28. maja 2024.

Asfaltiranje puteva na Divčibarama

Objavljeno: 28. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na Divčibarama se nastavlja sa infrastrukturnim uređenjem, pa su presvučne asfaltom dve deonice puteva u ovom turističkom mestu. Asfaltirana je deonica od pumpe do Vodovoda, dužine 720 metara i deonica pored crkve, u dužini od 180 metara, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radove je obišao rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište Branko Vuković, koji je rekao da grad Valjevo, uz podršku države, sprovodi ambiciozne planove na uređenju Divčibara.

„Poboljšanje putne infrastrukture je prvi uslov da gosti bezbedno i lako dođu do Divčibara, koje su doživele poslednjih godina pravi procvat. Ova dva puta su bila u lošem stanju, jer je velika frekvencija saobraćaja na njima. Putevi vode do nove ski staze i drugi je u samom centru pored crkve. Na nama je da se postaramo da ovo turističko mesto razvijamo planski i organizovano, kako bi Divčibare sačuvale svoju lepotu, a opet da zadovoljimo potrebe sve većeg broja turista i investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Divčibare“, rekao je Vuković.

Radovi se sprovode u okviru rehabilitacije ulica, za šta je Grad ove godine opredelio 28 miliona dinara. Radove izvodi Preduzeće za puteve „Valjevo“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *