ponedeljak, 24. juna 2024.

Otpuštanje u kompaniji Valy

Objavljeno: 28. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Fabrika u Valjevu (arhiva), foto: Patak online
Fabrika u Valjevu (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Poslovne jedinice VALY u Valjevu i Loznici pokrenule su program tehnološkog viška za oko 150 radnika. Od početka ove sedmice, u obe poslovne jedinice, započeto je otpuštanje zaposlenih, saopštio je sindikat „Sloga“.

„Ono što nas kao sindikat zabrinjava je način na osnovu kojih kriterijuma je izvršena selekcija utvrđivanja tehnološkog viška i otpuštanja, jer su bez posla i egzistencije ostale dve samohrane majke, udovice, od kojih jedna izdržava čak troje dece, što smatramo ’gaženjem osnovnog ljudskog dostojanstva i prava na život’“, navedeno je u saopštenju za javnost ovog sindikata.

Oni su najavili da će tražiti da im se dostavi informacija o kriterijumima koje je uzimao u obzir kada je pravio spisak za otpuštanja, kao i informaciju da li je taj spisak pravljen sa reprezentativnim sindikatom UGS “Nezavisnost“, jer program tehnološkog viška mora sadržati i socijalne kriterijume i konsultovanje sa sindikatom.

O tome koliko je ljudi ostalo bez posla u valjevskoj čarapani nismo uspeli da saznamo od predsednice fabričkog sindikata „Sloga“ Mirjane Pavić, koja je za portal Patak online navela da je u neprekidnom telefonskom kontaktu sa otpuštenim radnicama, te da je razgovor sa otpuštenim koleginicima u ovom trenutku prioritet u odnosu na davanje izjava predstavnicima medija.

U dve fabrike, u Valjevu i Loznici, ova italijanska kompanija, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja, zapošljava oko 1.700 radnika.

Foto: arhiva

2 komentara na “Otpuštanje u kompaniji Valy

 1. Ja sam radnica kompanije Valy u Loznici.
  U 95 procenata tehnološkim viškom proglašene su osobe koje su zloupotrebljavale bolovanje.
  Naravno kao i uvek u Srbiji ogrešili su se i o dobre radnike.
  Problem te kompanije je lice koje je prošle godine došlo na mesto direktora.
  Čovek ili ne zna da radi svoj posao ili radi po nečijem nalogu da upropasti kompaniju.
  Iako ima dobre reference što se tiče obrazovanja, samo delovanje u praksi se pokazalo kao katastrofa za zaposlene.
  Radnici kompanije dobro znaju i čemu pišem. Kakva je to firma, i kakav je to rukovodeći organ koji spava do 10 sati ujutru?
  Pa naravno to mora da bude osuđeno na propast….

  3

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *