petak, 14. juna 2024.

Asfaltiranje puteva u Gornjoj i Donjoj Bukovici

Objavljeno: 22. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Mesnoj zajednici Donja Bukovica kamione sa asfaltom su dočekali meštani, jer je počelo asfaltiranje 1.400 metara puta Vitorovića grob-Kotarci, u okviru plana JP „Putevi Srbije“.

Radovi u Donjoj Bukovici, foto: Grad Valjevo
Radovi u Donjoj Bukovici, foto: Grad Valjevo

Kako je objavljeno na sajtu grada Valjeva, gradonačelnik Lazar Gojković je obišao radove i razgovarao sa stanovnicima Zlatarića i Donje Bukovice koliko im je ovaj put značajan za život i rad.

„Ovo je izuzetno ulaganje u putnu infrastrukturu za Grad Valjevo. Već smo završili dva državna i jedan lokalni put u MZ Gornja Bukovica u dužini od 1,1 kilometar. Urađena su dva državna puta 2A reda u Gornjoj Bukovici, dužine 1,8 km i 2B reda – Eračko groblje, u dužini od 3,3 kilometra. Zahvaljujem se „Putevima Srbije“ na ovim ulaganjima, jer dobri putevi su preduslov za kvalitetan život meštana u ovim mesnim zajednicama, bavljenje poljoprivredom i ostanak mladih na selu. Mi ćemo u narednom periodu nastaviti sa asfaltiranjem i lokalnih i državnih puteva na teritoriji Grada Valjeva“, rekao je gradonačelnik.

Asfaltiranje u Gornjoj Bukovici, foto: Grad Valjevo

Na pitanje kako se određuje gde će se asfaltirati putevi, gradonačelnik je odgovorio da se za to pitaju građani preko mesnih zajednica, koje dostavljaju u svojim planovima i programima koji su to prioriteti na njihovoj teritoriji.

„Trudimo se da to budu putevi koji povezuju sela, koji su glavni putevi kroz te mesne zajednice. Grad Valjevo ima, možda i najveću putnu mrežu u Srbiji u odnosu na teritoriju Grada. Na teritoriji Grada se nalazi 79 sela i zato je značajan svaki vid pomoći „Puteva Srbije“, rekao je Gojković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *