ponedeljak, 24. juna 2024.

Otvorena savremena kantina za zaposlene fabrike Gorenje Valjevo

Objavljeno: 23. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vodeći računa o svojim zaposlenima i poštujući visoke standarde poslovanja, Gorenje Valjevo otvorilo je novu kantinu za sve svoje zaposlene. Ovaj projekat, za koji je uloženo više od 700.000 evra, ima za cilj poboljšanje uslova rada zaposlenih i stvaranje boljeg radnog okruženja, a realizovan je uz podršku kolega iz Gorenje Gostinstva iz Slovenije. Otvaranjem kantine posao je već dobilo i 30 ugostiteljskih radnika različitih profila.

Foto: Gorenje Valjevo
Foto: Gorenje Valjevo

Kantina je izgrađena u okviru nove fabričke hale Valjevo 3 i opremljena je najsavremenijim kuhinjskim aparatima i uređajima koji ispunjavaju najviše tehnološke standarde i normative u pripremi kvalitetnih, ukusnih i zdravih obroka. Kapacitet kantine omogućava pripremu preko 3.000 obroka dnevno, a posvećeni tim stručnjaka, uključujući kuvare, poslastičare i pomoćno osoblje, trudiće se svakodnevno da zaposleni budu zadovoljni raznovrsnom i kvalitetnom ponudom. Zaposlenima će svakodnevno biti dostupno sedam različitih menija, prilagođenih nutricionističkim i kalorijskim potrebama, kao i lokalnim običajima, zdravstvenim potrebama zaposlenih i savremenim trendovima u ishrani.

Otvaranje kantine je još jedan u nizu primera uspešne saradnje menadžmenta fabrike sa sindikatom. „Ova kantina je rezultat kolektivnog zalaganja za unapređenje radnih uslova, kao i dogovora i saradnja između menadžmenta i sindikata. Izuzetno nam je drago što je naša inicijativa prihvaćena i ostvarena na najbolji mogući način. Ovakva saradnja između poslodavca i sindikata nije tako česta u Srbiji, pa smo izuzetno ponosni na sve što ostvarujemo ovde u Valjevu“, izjavio je Slobodan Stanojlović, predsednik sindikata „Gorenje doo Valjevo“, iz samostalnog sindikata metalaca Srbije.

Foto: Gorenje Valjevo

Kako su bezbednost i kvalitet hrane od najvećeg značaja, kantina Gorenje Valjevo će raditi u skladu sa relevantnim standardima kao što su HAC-CP, ISO14001 i ISO45001, a svi tehnički i higijenski uslovi će biti strogo poštovani, uključujući i adekvatno zbrinjavanje organskog otpada u skladu sa zakonom. Među dobavljačima namirnica nalazi se i značajan broj onih iz Valjeva i okoline. Svi dobavljači prošli su kontrolu kvaliteta, na čemu će se redovno insistirati i u budućnosti.

„Ponosni smo što naša kantina podiže lestvicu kada je reč o organizovanoj ishrani zaposlenih u Srbiji, i radujemo se što ćemo našim kolegama pružiti prijatno mesto za obedovanje, koje će osim kvalitetnih obroka omogućiti i stvaranje snažnijih veza u našem kolektivu“, saopštili su ovim povodom iz uprave fabrike Gorenje Valjevo.

Foto: Gorenje Valjevo

U cilju bolje organizacije rada kantine, primeniće se sistem prednarudžbine obroka, a kantina će biti otvorena za sve tri smene. Meniji će biti raznovrsni i prilagođeni godišnjim dobima, uključujući između ostalog i voće, povrće, čajeve i sokove i druge namirnice, a izbor menija je koncipiran tako da se oni neće ponavljati u periodu od mesec dana.

PR

 

3 komentara na “Otvorena savremena kantina za zaposlene fabrike Gorenje Valjevo

  1. Kako mozete naterati nekoga da se hrani u menzi i uzimati novac od plate ako to ne zeli? Cist mobing i uslovljavanje zaposlenih .

    2

    0
  2. Lepo je sto je otvorena kantina. Ruzno je sto ona radi kao profitabilni restoran. Bilo koji obrok kosta 424 dinara, pa i sendvic, obrok je obavezan, placa se pzna cena i odbija od plate. Neka od svakog obroka ostane samo po 5 evra, a mora i vise, mesecni profit je pola miliona evra. Evo zasto toga u sloveniji nema. Ne radim tamo ali radi komsija samo prenosim. Zasto nije objavljena cena obroka, da je obavezan i da se u ponom izosu odbija od plate? Patak nije zuta stampa da se bavi propagandom, verujem da ce to biti objavljeno, vasi citaoci imaju pravo da to znaju.

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *