ponedeljak, 24. juna 2024.

Auto-sedišta i dečja kolica za novorođene bebe

Objavljeno: 2. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik mioničke opštine Boban Janković je uručio četrdesetjedno auto-sedište roditeljima dece rođene od aprila do avgusta ove godine. Auto-sedišta su podeljena u okviru akcije Saveta za bezbednost opštine Mionica. Novac za nabavku sedišta je obezbeđen od naplate saobraćajnih prekršaja napravljenih na području mioničke opštine, u čiju kasu se slije 30 odsto od naplaćenih kazni. Pored auto-sedišta, za novorođenu decu su obezbeđena dečja kolica, dok sve porodilje dobile po 40.000 dinara.

„Na ovaj način pokušavamo da pomognemo roditeljima da rasterete kućni budžet i mislim da je ovo je pravi poklon od opštine Mionica. Naša opština vodi brigu o najmlađima, tako se trudimo da kroz različite programe svake godine uvodimo po neku novinu koja će pozitivno uticati na populacionu politiku u našoj opštini, poput dečijih kolica, koja od ove godine dobijaju sva novorođena deca na području naše opštine“, poručio je roditeljima predsednik mioničke opštine Boban Janković.

U aprilu ove godine opština Mionica je podelila 20 auto-sedišta i dečjih kolica za decu rođenu od januara do marta ove godine. Mionička opština sprovodi i druge mere iz oblasti populacione politike, od isplate jednokratne novčane naknade za novorođene bebe u iznosu od 40.000 dinara, besplatnih udžbenika za đake prvake, besplatnog vrtića za treće dete, do besplatnog prevoza za sve učenike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *