utorak, 28. maja 2024.

Auto-sedišta za 34 bebe

Objavljeno: 10. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA-Mionička opština i Agencija za bezbednost saobraćaja podelili su auto-sedišta za 34 bebe sa područja mioničke opštine. Za te namene je izdvojeno skoro 330.000 dinara. Auto-sedišta za najmlađe su podeljena nakon obuke namenjene roditeljima mioničkih mališana i onima koji će to postati u bliskoj budućnosti o pravilnoj upotrebi auto-sedišta.

Prvi čovek mioničke opštine Boban Janković je rekao da lokalna samouprava ove godine prvi put roditeljima sa teritorije Opštine besplatno deli auto sedišta za decu, a sve sa ciljem da se unapredi bezbednosti saobraćaja na putevima.

„Zahvaljujući dobroj saradnji koju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja prvi put sprovodimo ovu izuzetno korisnu, edukativnu i podsticajnu akciju koja je značajna, kako za lokalnu samoupravu i mioničke roditelje, tako i za podizanje opšteg nivoa bezbednosti u saobraćaju. Ova akcija je samo jedna od aktivnosti koje ćemo u narednom periodu preduzimati na polju bezbedosti u saobraćaju“, rekao je Janković.

Načelnik odeljenja za prevencije Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić je naglasio da je Mionica u poslednje vreme napravila važne korake ka unapređenju bezbednosti saobraćaja, a jedan od njih je i učešće u ovom projektu koji se realizuje u 20 lokalnih samouprava u Srbiji.

Pored teorijske obuke održana je i praktična obuka o postavljanju auto sedišta u vozilu, jer praksa pokazuje da veliki broj roditelja ne postavlja pravilno dečje auto- sedišta.

Jedan komentar na “Auto-sedišta za 34 bebe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *