sreda, 19. juna 2024.

Auto-sedišta za 81 bebu

Objavljeno: 25. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo i Komisija za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Valjeva podelili su auto-sedišta za 81 bebu rođenu od početka godine na području Valjeva. Auto- sedišta su kupljena od novca koji se u gradsku kasu sliva po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja na području Valjeva. Koliko je važno da roditelji tokom vožnje bebe smeste u auto- sedišta govorio je Radisav Miletić iz Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave.

„ Moj savet roditeljima je da korsite, pre svega, sigurnosne pojase. U sudarima i pri najmanjim brzinama od 40 km/h vozač snagom svojih ruku može da zadrži svoje telo, ali to ne može suvozač. Zamislite ko drži dete u rukama koje nije u bezbednosnom sedištu. Nemojte se zanositi da možete da ga zadržite, jer ono dobija 10 puta veću težinu i izleće vam iz ruku. Prema tome vodite računa i nikad nemojte držati dete u rukama u vozilu“, rekao je Miletić.

Za kupovinu sedišta je izdvojeno oko 600.000 dinara, a ova akcija će biti nastavljena i u drugoj polovini ove godine, najavljeno je iz Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *