subota, 20. jula 2024.

Avionska bomba još uvek nije deaktivirana

Objavljeno: 22. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Avionska bomba, teška pola tone, koja je pronađena pre 15-ak dana u valjevskom “Krušiku”, još uvek nije deaktivirana. Bomba je pronađena na prostoru nekadašnjeg pogona alatnice, koji je više puta gađan NATO bombama 1999. godine. Na istoj lokaciji je početkom septembra otkrivena avionska bomba teška 250 kilograma, koja je deaktivirana. Direktor valjevskog „Krušika“ Mladen Petković je za „Patak“ rekao da druga bomba, teška 500 kilograma, još uvek nije deaktivirana i dodao da se radi o složenom procesu, koji mora da se sprovodi veoma oprezno.

„ U toku je detekcija bomba. Sve se radi u skladu sa predviđenim procedurama. Očekujemo vrlo brzo da se nađe tačno mesto gde je avionska bomba i da bude vrlo brzo deaktivirana. To ide jako sporo, jer takve stvari se ne požuruju, jer su jako opasne“, navodi Petković.

Stručnjaci upozoravaju da je vojna fabrika u Valjevu zona opasnog rizika, jer je više puta bila meta tokom NATO bombardovanja i da se u narednim fazama radova mora obratiti pažnja i na druga mesta u „Krušiku“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *