nedelja, 16. juna 2024.

Azilanti napali radnike obezbeđenja u Bogovađi

Objavljeno: 20. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Trojica azilanata iz Avganistana, koji su smešteni u Centru za azilante u Bogovađi, osuđena su na ukupno 130 dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira. Na teret im se, između ostalog, stavlja da su fizički napali radnike obezbeđenja Centra za azilante u Bogovađi, a jedan o njih je jednog radnika obezbeđenja rukama davio.

Kako saznaje portal Patak online, Jaluli D. (42) je osuđen na 30 dana zatvora, dok su Muhmad I. (18) i Sefi O. (20) su osuđeni na po 50 dana zatvora. Kako saznajemo, do incidenta u holu Centra za azulante u Bogovađi je došlo nakon svađe petnaestogodišnjaka iz Avganistana i devetogodišnjeg dečaka sa Kube. Posle njihove svađe, došlo je do tuče između roditelja dvojice dečaka, a u tom incidentu napadnuti su i radnici obezbeđenja Centra za azilante u Bogovađi.

Utvrđeno je da je otac dečaka iz Avganistana Jaluli D. udario pesnicom oca dečaka sa Kube. Kada su sukob pokušali da spreče radnici obezbeđenja Miloš. R. i Milivoje M., napali su ih dvojica drugih Avganistanaca. Prekršajni sud je utvrdio da je Muhmad I. rukama davio radnika obezbeđenja Milivoja M., dok ga je Sefi O. udario pesnicom u potiljak glave. Otac dečaka iz Avganistana Jaluli D. je drugog radnika obezbeđenja gađao naočarama. U napadu na radnike obezbeđenja je učestvovao i pentaestogodišnji dečak iz Avganistana, koji se tereti za remećenje javnog reda i mira, ali se protiv njega vodi poseban postupak, jer je u pitanju maloletnik.

Jedan komentar na “Azilanti napali radnike obezbeđenja u Bogovađi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *