ponedeljak, 22. jula 2024.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetio Mionicu

Objavljeno: 20. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je Mionicu, gde je sa predsednikom Privremenog organa Bobanom Jankovićem obišao osnovne škole ”Vojvoda Živojin Mišić” i ”Milan Rakić”, ustanove za čiju je rekonstrukciju izdvojeno skoro 30 miliona dinara.

Šarčević je rekao da su Ministarstvo i predstavnici lokalne samouprave započeli saradnju na planiranju razvoja obrazovanja u Mionici, kako bi se najpre sagledale potrebe privrede i eventualnog uvođenja novih obrazovnih profila.

„Posebna pažnja biće usmerena na nove načine i modele učenje, naglasio je ministar i dodao da ukupna reforma obrazovanja podrazumeva promenu u načinu rada. Da bi došlo do kvalitativne promene rade se obuke direktora i nastavnika,  jer je cilj da deca nauče da primenjuju stečena znanja, a ne samo da ih reprodukuju“, poručio je Šarčević.

Janković je izrazio zahvalnost Ministarstvu na podršci koju pruža opštinama, kao što je Mionica, pre svega kada je reč o ulaganju u školske objekte. „Ulaganje u obrazovanje naših najmlađih je jedina prava investicija,  jer stečeno znanje je ključna stvar i fundamentalna za budućnost naše države“, rekao je Janković.

Za rekonstrukciju Osnovne škole „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću država je izdvojila oko 27 miliona dinara, dok je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja opremilo salu za fizičko, po projektu čija je vrednost 535.000 dinara. Projektom obnove vrednim oko 4,4 miliona dinara obuhvaćena je rekonstrukcija i sanacija Osnovne škole „Milan Rakić“, izdvojeno četvororazredno odeljenje u selu Dučiću.

Lokalna samouprava je otvorila Centar za obrazovanje i razvoj Mionica čime je učinjen veliki pomak u sticanju formalnih i neformalnih znanja, te su tako brojni besplatni programi na raspolaganju svim segmentima stanovništva, a posebno deci. U Centru se uče strani jezici, informatika i programiranje, na raspolaganju je muzičko zabavište, škola pleas, folklor, a uskoro počinje sa radom i škola fotografije. Besplatni kursevi i obuke grupisani u nekoliko programskih celina. U okviru programa stranih jezika biće organizovan kurs engleskog jezika.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *