ponedeljak, 22. jula 2024.

Baka Miloša Teodosića: Nisam propustila nijednu utakmicu

Objavljeno: 24. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Među najvernijim navijačima na ovogodišnjim Olimpijskim igrama našeg proslavljenog reprezentativca Miloša Teodosića je njegova baka Božana, u čijem dvorištu u Valjevu je napravio prve košarkaške korake! Ova vremešna baka, koja je već duboko „zagazila“ u osmu deceniju života, nije propustila nijednu Miloševu utakmicu, a ni vremenska razlika joj nije predstavljala problem, pa nema utakmice u kojoj baka Božana nije gledala njenog unuka!

„Lepo navijem časovnik da zvoni sat vremena ranije, da se lepo razbudim i budem spremna za utakmicu. Nijednu nisam propustila na ovoj Olimijadi. Najteže mi je pala utakmica sa Hrvatskom. Kad našim košarkašima loše krene, ja ustanem, šetam sama po kući, stisnem pesnice i kažem u sebi ’Hajde Mišo, možeš ti to’. Sutradan sam morala čak i da gledam reprizu“,  ispričala je portalu Patak online Miloševa baka po majci Božana Trifunović.

Baka Božana, koja nas je dočekala uz slatko i kolač, priznaje da njen Miša ne voli da se o njemu piše mnogo u novinama, ali nam otkriva da je njen miljenik prve košarkaške korake načinio u njenom dvorištu, gde je proveo najveći deo detinjstva.

„ Imao je pet-šest godina kada je počeo da igra košarku. Postavili smo koš na vratima od garaže u dvorištu i tu je zajedno sa starijim bratom Jovanom i dedom Milošem, po kome je dobio ime, napravio prve košarkaške korake. Bio je ratoboran od malih nogu i voleo je da u svemu bude prvi. Posle nekog vremena, odlučio je da trenira fudbal i jedno vreme je branio u pionirima ‘Budućnosti’. Medjutim, na nagovor brata Joce, opet se vratio košarci. Nije nam bilo ni malo lako, ali smo svi od početka verovali u njega“,  kaže Miloševa baka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *