subota, 13. jula 2024.

„Dosta je bilo nasilja i diskriminacije“

Objavljeno: 24. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Povodom poslednjih dešavanja kada su deca sa smetnjama u razvoju ostala bez prevoza, jer je vozač dobio zadatak da na slavu u Koceljevu odveze pomoćnike gradonačelnika i jednog člana Veća, kao i povodom pretnji novinarima da će biti ako ne objave demanti, biti tuženi, saopštenjem za javnost oglasio se valjevski pokret „Dosta je bilo“.

„ Pokret ’Dosta je bilo’ Valjevo je izričito protiv diskriminacije bilo koje vrste! Mišljenja smo da odbornici, gradski većnici kao i zaposleni u gradskoj upravi  svojim odnosom prema ugroženim grupama i, uopšte, ponašanjem u javnosti, treba aktivno da učestvuju u njenom eliminisanju. Nažalost, događaji u prethodnim danima ne daju previše razloga za optimizam. Možda ne treba ni očekivati previše od nedemokratske vlasti koja je zasnovana na neprincipijelnoj koaliciji. Izgleda da ne treba očekivati ni objašnjenje zašto su deca sa posebnim potrebama ostala bez prevoza istog dana kada su trojica funkcionera SNS-a uredno prisustvovala slavi opštine Koceljeva. Oni su, pak, začuđeni zašto ih novinar nije kontaktirao, jer bi tada lepo objasnili da su uredno trebovana vozila po zakonskoj proceduri, i da njih niko nije obavestio da postoji problem“, navodi se u saopštenju.

Ovaj pokret navodi da je postavljanje nestručnih partijskih kadrova na veoma odgovorna rukovodeća mesta matrica preuzeta sa republičke vertikale, koja se dosledno primenjuje i u Valjevu.

„Vlast se i dalje, bez obzira na predizborna obećanja, ponaša kao preduzeće za zbrinjavanje svojih članova. Zbog toga se, između ostalog, i dešava da stradaju nevini, da se prioriteti određuju na osnovu partijskih potreba, da se pritiscima na medije ugrožava pravo novinara na rad, a javnost ostaje uskraćena za važne informacije o načinu (ne)funkcionisanja organa grada Valjeva. Doduše, članovi „delegacije grada Valjeva“ koji su putovali u Koceljevu, u svom demantiju insistiraju na utvrđivanju odgovornosti, što naš Pokret i podržava, ali, s obzirom na izostanak bilo kakvog izvinjenja, verovatno podrazumevaju da njihove odgovornosti za ovaj propust i nema. Tražimo da se ispitaju sve okolnosti koje su dovele do ovako ozbiljnog propusta i da neko, najzad, preuzme odgovornost“, navodi se u saopštenju.

Pokret „Dosta je bilo“ navodi da su još dramatičniji navodi da je odbornik Skupštine grada Valjeva verbalno i fizički napao ženu na ulici. „Najviše brine to što se navodni napad dogodio u prisustvu maloletne dece, i da je, kako prenose mediji, usledio nakon odgovora ženske osobe svom bivšem poslodavcu da ga je tužila jer samo traži svoja prava! Zahtevamo od nadležnih institucija da što hitnije ispitaju navode i istraže slučaj do kraja“, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *