utorak, 28. maja 2024.

Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere

Objavljeno: 13. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0048.JPG
DCIM100MEDIADJI_0048.JPG

MIONICA- Biser Mionice Banja Vrujci jedan je od najtraženijih turističkih atrakcija pokazuje zainteresovanost građana za  vaučere za odmor u Srbiji.

Vlada je rebalansom budžeta opredelila još  100 miliona dinara za podršku domaćem turizmu, odnosno 20.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Prijave su počele 10. maja i trajaće do 15. oktobra. Vaučeri će smanjiti troškove smeštaja građana, za maksimalno 5.000 dinara kada odmor provode u jednom od prijavljenih turističkih objekata.

„Očekujemo veliko interesovanje turista i ove godine za Banju Vrujci, imajući u vidu da je upravo ova destinacija već godinama među najtraženijima za vaučere. Kod nas su pripreme za novu turističku sezonu uveliko u toku i naše goste očekuju brojne novine“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Banja Vrujci, foto: Opština Mionica

U februaru ove godine potrošeno je već 100.000 vaučera. Zbog velikog interesovanja Vlada i resorno ministarstvo odobrili su dodatnih 20 000 vaučera.

Građani se mogu prijaviti u JP „Pošta Srbije“ širom naše zemlje, a vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra ove godine.

Janković je naglasio značaj vaučera jer će u mnogome pomoći svim ugostiteljima koji rade sa manjim kapacitetima tokom pandemije.

„Mere koje je donela Vlada i Ministarstvo turizma za podršku domaćem turizmu su od višestrukog značaja. Naši građani će letovati u Srbiji, a naši ugostitelji uspešno poslovati tokom sezone. Verujem da će stanovnici iz svih delova Srbije posetiti našu Mionicu i uživati u bogatoj turističkoj ponudi“, kazao je Janković.

Turistički objekti u opštini Mionica raspolažu sa 1.158 ležajeva, a registrovano je 92 kategorisana objekata za smeštaj. Prema statističkim podacima iz 2020. godine opštinu Mionicu je posetilo 8.388 turista.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *