subota, 20. aprila 2024.

Dan sestrinstva i slava u Opštoj bolnici Valjevo

Objavljeno: 13. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici je obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara., kao slava Sveti Vasilije Ostroški. Poruka sestrinstva Opšte bolnice Valjevo jeste da se svi ljudi vakcinišu kako bismo se što pre vratili normalnom životu.

U Opštoj bolnici Valjevo, zaposleno je preko 700 medicinskih sestara i tehničara. Uzimajući u obzir da je ukupan broj zaposlenih uključujući i medicinsko i nemedicinsko osoblje oko 1.300, jasno je koliki je značaj sestrinstva u našoj bolnici u lečenju, nezi i pomoći bolesnicima.

U doba borbe protiv korona virusa i pandemije koja vlada, sestrinstvo, Opšte bolnice Valjevo, koje je bilo svakodnevno uključeno u borbu, podnelo je veliki teret da se održi jedan ovakav zdravstveni sistem. Brojne sestre su osim u nezi pacijenta, dodatno edukovane i raspoređivane na poslove koji su pomogli da se pošast korona virusa zaustavi.

Uprava Opšte bolnice Valjevo, na čelu sa v.d.direktora, dr Zoranom Đurićem, ovom prilikom čestitala je Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilije Ostroški svim medicinskim sestrama i tehničarima koji rade u zdravstvenom sistemu opredelivši se za jedno od najhumanijih i najzahtevnijih zanimanja.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, svečano obeležavanje Dana sestrinstva i slave ove kao i prošle godine je izostalo, ali je služena liturgija u Hramu Sv.Kozme i Damjana, nakon koje je izlomnjen slavski kolač, kako bi se nastavila lepa tradicija.

Ovogodišnji domaćin slave je bilo sestrinstvo psihijatrijske Službe od kojih je deo kolača preuzelo sestrinstvo Službe opšte hirurgije, pa će sledeće godine oni biti domaćini Dana sestrinstva i sestrinske slave Sv. Vasilija Ostroškog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *