nedelja, 16. juna 2024.

Bankomat u Valjevu na udaru lopova

Objavljeno: 28. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Bankomat Eurobanke u Valjevu našao se na udaru lopova. Kako nezvanično saznaje portal Patak online, iz bankomata je ukradeno oko 13.000 dinara. Beogradski mediji objavili su da su bankomati u devet gradova u Srbiji bili meta lopova. Za razliku od uobičajenih slučajeva, kada se kopiraju lični pin brojevi i prave lažne kartice kojima se sa drugih mesta krade novac, prevaranti su ovog puta fizički nasrnuli na aparate. Tako su pokušavali da dođu do svih novčanica u bankomatima, ali se ne zna koliko su novca odneli, pišu „Večernje Novosti“.

Na „udaru“ su bili bankomati u Valjevu, Pirotu, Aranđelovcu, Vršcu, Smederevu, Paraćinu, Šapcu, Svilajncu i Obrenovcu. U Eurobanci su za ovaj list potvrdili da je prevarom pogođen „manji broj“ njihovih bankomata, ali da su na meti bile i druge banke.

„Prevaranti su inostranom karticom simulirali isplatu i zatim su fizički oštetili isplatni šalter bankomata. Na taj način su uspeli da preuzmu deo novca konkretne transakcije. Ovoj vrsti prevare u nedelju je bilo izloženo nekoliko banaka. Jedan manji broj bankomata Eurobanke je bio time pogođen, ali nisu svi pokušaji bili uspešni. Slučaj je prijavljen policiji, a banka joj je dostavila sve potrebne informacije. Posebno ističemo da nijedan klijent nije oštećen i nije došlo do kompromitovanja podataka klijenata“, rečeno je u Eurobanci.

Iz odgovora banke, koja nije precizirala iznos za koji je oštećena, zaključuje se da su lopovi hteli da „obiju“ bankomat. Prema rečima stručnjaka koji se bave proizvodnjom ovih aparata, do kaseta s novcem nikako se ne može doći sa spoljne strane.

Foto: Eurobank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *