ponedeljak, 22. jula 2024.

“Bašta može svašta” za roditeljske kuće NURDOR-a

Objavljeno: 13. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U Valjevskoj Kamenici, na oko 100 kilometara od Beograda, nalazi se parče skoro netaknute prirode, koje je deo poljoprivrednog gazdinstva „Organela“ i udruženja „Bašta može svašta“. Zahvaljujući ljudima velikog srca, kao i NURDOR-ovoj magiji, deo ovog imanja biće namenjen sadnji super moći za prave superheroje.

Najkvalitetnije, organsko, potpuno prirodno i neprskano voće i povrće (paradajz, krastavac, paprika, tikvica, bundeva, batat, brokoli, karfiol, krompir, cvekla, šargarepa, jabuke, kupus, lubenica i dinja, blitva i začinsko bilje) uzgajaće se na 50 ari netaknute zemlje za potrebe snabdevanja NURDOR Roditeljskih kuća u kojima borave deca obolela od malignih bolesti.

Zdrava i pravilna išrana je od neizmerne važnosti u procesu lečenja. To ne znači samo unos raznovrsne i bogate hrane, već posebno znači unos hrane koja je prirodna i nije hemijski tretirana.

“Želimo da svako dete za vreme lečenja maligne bolesti ima dostupne upravo takve, najzdravije organske namirnice. Voće i povrće, koje će sa imanja u Valjevskoj Kamenici, jednom nedeljno stizati na adrese NURDOR Roditeljskih kuća je čista moć i dar prirode. Od pripreme zemljišta, pa dalje kroz ceo proces sadnje, obrade, negovanja i ubiranja plodova, ove namirnice se ne tretiraju ni sa čim drugim osim prirodom, pažnjom i ljubavlju.

Upravo takve stizaće do naših malih superheroja koji vode svoje najvažnije bitke. Kako je svakom heroju nekad potrebno pomalo dodatne snage i tajnih supermoći – želimo i na ovaj način da budemo njihov oslonac”, saopštio je NURDOR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *