nedelja, 14. aprila 2024.

Bazeni u Petnici biće otvoreni od 1. jula za posetioce

Objavljeno: 16. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ovogodišnja kupačka sezona u kompleksu Sportsko-rekrativnog centra Petnica počeće 1. jula. Do tada petnički bazeni će biti zatvoreni za posetioce, a u Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje petničkim bazenima, kažu da je ta odluka je doneta zbog epidemiološke situacije i pandemije korona virusa.

“Mi smo sezonu u potpunosti pripremili, ali bazeni u Petnici neće biti otvoreni pre 1. jula. U dopisu koji nam je stigao iz Zavoda za javno zdravlje navedeno je da, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju COVID-19 infekcije na teritoriji Srbije i Kolubarskog okruga, smatraju da otvaranje bazena za građane ne bi trebalo da bude pre 1. jula, uz ograničenje broja korisnika usled primene mera socijalne distance, nadzor nad zdravstvenim stanjem zaposlenih i korisnika, upotrebu lične zaštitne opreme i rigorozno sprovođenje sanitarno-higijenskih mera u objektu“, kaže direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović, navodeći da je ta ustanova tražila stručno mišnjenje od Zavoda za javno zdravlje u Valjevu u vezi otvaranja bazena u Petnici.

Površina kompleksa SRC Petnica je pet hektara, tako da je kapacitet do 4.000 ljudi, a prosečan broj posetilaca tokom letnje sezone je 2.500 osoba. “To znači da imamo sasvim dovoljno prostora i za mere fizičke distance“, kaže direktor “Valisa”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *