četvrtak, 18. aprila 2024.

Besplatne knjige za đake prvake

Objavljeno: 17. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica je treću godinu za redom obezbedila besplatne komplete udžbenika svim prvacima sa teritorije ove opštine. Ova odluka je doneta na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Besplatne knjige o trošku mioničke opštine dobiće 79 đaka prvaka, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

„Jedna od mera populacione politike koju sprovodi naša opština pored jednokratne pomoći za porodilje, besplatnih autosedišta i kolica za novorođenčad, kao i mnogih drugih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje nataliteta i sprečavanje migracije, je dar za sve naše prvake u vidu besplatnih udžbenika. Na ovaj način ćemo poželeti srećan polazak u školu ovim mališanima, ali i barem malo rasteretiti kućni budžet roditeljima prvaka“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

U školske klupe ove godine će na teritoriji mioničke opštine po prvi put sesti ukupno 94 prvaka, od čega 72 prvaka kreće u osnovnu školu “Milan Rakić“ u Mionici, a 22 prvaka u školu “Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću.

Pored nabavke udžbenika za prvake, obezbeđeni su besplatan prevoza učenika, besplatan ulazak na bazene Sportskog centra „Mionica“ za osnovce tokom letnje sezone i nagradna putovanja za najbolje učenike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *