četvrtak, 13. juna 2024.

Besplatne knjige za sve mioničke prvake

Objavljeno: 30. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Svim prvacima opština Mionica  obezbedila je besplatne udžbenike. Upisano je 92 prvaka do sada, a moguće je da će se broj povećati do početka školske godine

Na inicijativu predsednika Bobana Jankovića, besplatna podela udžbenika za prvake u mioničkoj opštini započela je 2017. godine. Ova praksa nastavljena je i ove godine, kada će mionički prvaci po sedmi put za redom dobiti besplatne udžbenike.

Foto: Opština Mionica

„I ove godine svaki prvak u našoj opštini dobiće besplatne knjige. Ova inicijativa ima za cilj da smanji finansijsko opterećenje roditelja i da omogući svakom detetu pravi početak u školskom obrazovanju. Mionica je naša velika podrška, a mi ćemo nastaviti da se borimo za svakog čoveka, od mališana do penzionera“, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

On je dodao da je zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije u rekonstrukciju mioničih škola uloženo preko 360 miliona dinara.

Opština Mionica je za više od 800 mioničkih osnovaca obezbedila i besplatan ulaz na bazene Sportskog centra „Mionica“ u selu Mionica. Preko opštinskog Centra za razvoj i obrazovanje, učenici mioničkih škola su u mogućnosti da pohađaju besplatno časove glume, plesa, jezika, programiranja i drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *