petak, 14. juna 2024.

Besplatni pregledi za građane bez overene knjižice

Objavljeno: 23. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici u nedelju, 25. marta, biće održana akcija besplatnih preventivnih pregleda u ovoj godini. Kako je saopšteno, ova akcija je prvenstveno usmerena na one građane koji nemaju overene zdravstvene knjižice. Prema procenama, u Kolubarskom okrugu ima oko 15.000 ljudi bez zdravstvenog osiguranja! Akcija besplatnih lekarskih pregleda će biti organizovana u nedelju od 8 do 16 časova u Opštoj bolnici.

„ Zbog ograničenih tehničkih mogućnosti i trenutne epidemiološke situacije, akcija je usmerena prevashodno na lica bez zdravstvenog osiguranja, jer u nedelju od 8 do 16 časova prilika da oni potpuno besplatno provere svoje zdravstveno stanje. Prema ranijoj statistici na teritoriji Okruga ima oko 15.000 neosiguranih lica”, saopštila je valjevska bolnica.

Za one koji nemaju overenu zdavstvenu knjižicu u nedelju biće rađeni sledeći pregledi: eho abdomena i pregled melanoma (mladeža) dermoskopom. U valjevskom Domu zdravlja biće rađeni besplatni preventivni ginekološki pregledi. U ostalim zdarvstvenim ustanovama Kolubarskog okruga pregledi će se obavljati u skladu sa kadrovskim i tehničkim kapacitetima ustanova primarne zdravstvene zaštite.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *