subota, 13. jula 2024.

Besplatni preventivni pregledi

Objavljeno: 24. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici u nedelju, 26. maja, će biti nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda, među kojima pregledi EKG-a i merenje krvnog pritiska, ultrazvuk abdomena, pregledi kod očnog lekara i uzorkovanje krvi za TSH analizu. Tokom ove akcije na preventivne preglede mogu da se jave i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, jer su oni upravo ciljna grupa ove akcije koju je pre godinu dana pokrenulo Ministarstvo zdravlja. Pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova u valjevskoj bolnici.

„ Preventivni pregledi su usmereni, prevashodno, na ljude bez nekog vida zdravstvenog osiguranja. Ovo je prilika da neosigurana lica prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Preventivni pregledi su značajni, jer samo prevencijom možemo uticati na sprečavanje razvoja oboljenja jer ukoliko se bolest dijagnostikuje na vreme procenat uspešnosti izlečenja je znatno veći“, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Ostale zdravstvene ustanove, domovi zdravlja u Kolubarskom okrugu, takođe aktivno doprinoste preventivnim pregledima. U nedelju građani će moći da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje obavljajući preglede EKG-a, glikemije, krvnog pritiska u Domu zdravlja Valjevo, Domu zdravlja Ub, Domu zdravlja Ljig i Domu zdravlja Lajkovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *