utorak, 25. juna 2024.

Besplatni udžbenici za đake prvake

Objavljeno: 22. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Svim prvacima u svih 36 naselja, opština Mionica je po peti put za redom obezbedila besplatne udžbenike. Za ovaj program budžetom je opredeljeno 980 hiljada dinara. Upisano je 98 prvaka do sada, a moguće je da će se broj povećati do početka školske godine.

Zahvaljujući državnim sredstvima, mionički prvaci će ove godine napisati svoja prva slova u rekonstruisanim i modreno opremljenim školama.

Na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, besplatna podela udžbenika za prvake u mioničkoj opštini započela je 2017. godine. Ova praksa nastavljena je i ove godine, kada će mionički prvaci po peti put za redom dobiti besplatne udžbenike.

„Besplatnim podelom udžbenika za prvake hteli smo da olakšamo roditeljima. Znamo koliko ulažu u obrazovanje svoje dece. Brinemo o našoj deci. Zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije u rekonstrukcije mioničkih škola uloženo je preko 360 miliona dinara. U planu je rekonstrukcija osnovnih škola u Gornjoj i Donjoj Toplici. Preko opštinskog Centra za razvoj i obrazovanje besplatno su dostupni mnogi sadržaji za edukaciju. Činimo sve kako bi naša deca imali što bolje uslove za školovanje“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Osnovna i Srednja škola u Mionici

On je dodao da je obrazovanje najmoćnije oružje i da se mora ulagati u edukaciju i usavršavanje mioničkih đaka.

„Deca tokom školovanja razvijaju svoje misli, ophođenje prema drugima i pripremaju se za nova životna iskustva. Zato su im potrebni pozitivni primeri i najbolji uslovi za školovanje i odrastanje. Boljim obrazovanjem gradimo i najbolju budućnost Mionice“, kazao je Janković.

Besplatni kompleti udžbenika će mioničke prvake sačekati prvog dana školske godine, čime će im opština Mionica na najlepši način čestitati polazak u školu.

Opština Mionica je za više od 900 mioničkih osnovaca obezbedila šesti put za redom i besplatan ulaz na bazene Sportskog centra „Mionica“ u  selu Mionica.

Preko opštinskog Centra za razvoj i obrazovanje, učenici mioničkih škola su u mogućnosti da pohađaju besplatno časove glume, plesa, jezika, programiranja i drugo.

Lokalna samouprava je od početka ove godine besplatno uručila 27 kolica za decu i 28 auto sedišta, a za 27 porodilja isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 40.000 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *