četvrtak, 25. jula 2024.

Besplatno zimovanje za 50 uspešnih đaka

Objavljeno: 16. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Odlazak đaka na Divčibare, foto: Grad Valjevo
Odlazak đaka na Divčibare, foto: Grad Valjevo

VALJEVO-  Grad Valjevo je i ove godine u okviru Lokalnog plana akcije za decu omogućio zimovanje na Divčibarama za pedesetoro učenika koji su postigli izuzetne rezultate u školovanju i na takmičenjima okružnog i republičkog nivoa.

Jedna od pedesetoro dece koja će besplatno otići na zimovanje je i Blanka Mrdak. Ona ide u Prvu osnovnu školu, sedmi je razred i odličan je đak. Oduševljena je što ide na Divčibare, veruje da će dosta novih drugara upoznati i veoma se raduje školici skijanja.

Zadovoljstvo ne kriju ni roditelji dece.

„Iskreno sam oduševljena, nisam ni znala dok mi dete nije prenelo, zaista sve pohvale za organizatore. Poruka za drugu decu koja bi želela da idu na besplatno zimovanje je da uče, da budu vredni, da idu na takmičenja, da se trude i kao što vidite, mogu biti nagrađeni za svoje uspehe. Moje dete godinama iz matematike ide na takmičenje, prošle godine je bila na republičkom takmičenju iz srpskog jezika, išla je i na takmičenja iz geografije, istorije, hemije i ona baš voli takmičenja i trudi se, a evo vidimo da se svaki trud isplati“, kazala je Milica Rašić, majka čije će dete zimovati o trošku grada Valjeva na Divčibarama.

Odlazak đaka na Divčibare, foto: Grad Valjevo

Ovo je drugi put da grad Valjevo organizuje besplatno zimovanje za najbolje učenike od šestog do osmog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola.

„To su učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i okružnim takmičenjima iz raznih oblasti. Prema kriterijumima koje smo poslali školama, direktori su izabrali najbolje učenike koji ostvaruju pravo na osnovu tih kriterijuma i evo danas smo tu da ih ispratimo na našu najlepšu planinu Divčibare.

Što se tiče same organizacije, ove godine je hotel na Divčibarama obezbeđen neposredno u blizini male staze, to je hotel „Pepa“ i grad Valjevo se potrudio da svim učenicima obezbedi besplatnu ski školu, tako da njih na Divčibarama očekuju instruktori sa kompletnom opremom. Mi samo možemo da im poželimo lepo druženje i dosta snega“, rekao je Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu.

Za ovu programsku aktivnost Lokalnog plana akcije za decu, grad Valjevo je izdvojio milion i 800.000 dinara, plus troškovi izdavanja ski opreme i instruktora, što je organizovano preko Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, objavljeno je na sajtu grada Valjeva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *