utorak, 5. marta 2024.

Jednočasovni štrajk u „Gorenju“

Objavljeno: 16. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Fabrika Gorenje u Valjevu
Fabrika Gorenje u Valjevu

VALJEVO- U fabrici „Gorenje“ u Valjevu danas pre podne je održan jednočasovni štrajk većine zaposlenih. Obustavu rada su organizovali radnici, bez učešća sindikata.

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) „Gorenje“ Nenad Đurđević je rekao da su radnici nezadovoljni jer je skoro njih 1.000 juče dobilo je samo minimalac.

„Većini je isplaćen minimalac jer su se „sudarili rangovi plata“, tako da je za pet najnižih rangova isplaćen isti-minimalni iznos zarade, a u pitanju su poslovi različitog opterećenja“, izjavio je Đurđević, koji navodi da taj sindikat ne stoji iza današnje obustave rada.

U fabričkom sindikatu ASNS kažu da su upoznali centralu njihovog sindikata u Beogradu sa problemima zaposlenih u „Gorenju“, te da će oni zatražiti od rukovodstva fabrike da isprave obračune zarada i isplate razliku u rangovima.

Predstavnici drugog fabričkog sindikata Samostalnog sindikata metalaca Srbije se nisu oglašavali povodom jednočasovnog štrajka radnika „Gorenja“.

Kako nezvanično saznajemo, rukovodstvo „Gorenja“ je već pozvalo na sastanak predstavnike sindikata, a pregovori će biti nastavljeni i sutra.

Zaposleni takođe traže da povećanje plata za 20.000 dinara za sve zaposlene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *