utorak, 21. maja 2024.

Bez državnih para nema ni novih radnih mesta

Objavljeno: 13. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Uprava slovenačkog „Gorenja“ još uvek nije postigla dogovor sa državom Srbijom o subvencijama za otvaranje novih radnih mesta u slovenačkoj fabrici u Valjevu. To je portalu Patak online potvrđeno u Upravi „Gorenja“ u Velenju. Pre godinu dana je Uprava „Gorenja“ je najavila proširenje proizvodne, investiranje od 12 miliona evra i otvaranje 300 novih radnih mesta u Valjevu. Na naši pitanje dokle se stiglo sa tim projektom i kada može da se očekuje otvaranje 300 novih radnih mesta, iz Uprave „Gorenja“ je stigao odgovor da je završen postupak kupovine novog „Elinda“, ali da državnih rukovodstvom Srbije još uvek nije postignut dogovor o subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

„U Valjevu je ’Gorenje’ završilo postupak kupovine novog ’Elinda’, tako da smo kupili dodatne nekretnine u Valjevu. U ovoj oblasti sada sprovodimo sanaciju zemljišta u okolini, uklanjamo opasne materije i regulišemo okolinu. Gledamo više mogućnosti za budući sadržaj i aktivnosti u ovim objektima, a očekujemo da ćemo doneti odluku sledeće godine. Još uvek nije postignut dogovor sa državom o subvencijama za nova radna mesta“, stoji u odgovoru koji je dostavljen portalu Patak online.

 

Početkom decembra prošle godine, na svečanosti povodom obeležavanj desetogodišnjice rada „Gorenja“ u Valjevu, kojoj je prisustvovao tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Uprave „Gorenja“ Franjo Bobinac je najavio da ta kompanija planira da u narednom periodu u fabrici rashladnih uređaja u Valjevu zaposli još 300 radnika. Predstavnici Vlade Srbije tada su potpisali u fabričkoj hali Memorandum kojim su predviđene nove investicije, a obuhvataju proširenje kapaciteta gotovih i polugotovih proizvoda, kupovinu dodatnog zemljišta i hala pored postojeće fabrike u Valjevu, ali niko od predstavnika Vlade niti „Gorenja“ nije mogao da kaže koliko će novca iz državne kase biti izdvojeno za svako novootvoreno radno mestu u ovoj fabrici.

Na čelu valjevske fabrike sada se nalazi Simon Kumer, a kako nam je saopšteno iz Uprave „Gorenja“ u Velenju, direktor fabrike u Valjevu će polovinom januara iduće godine javnost obavestiti o daljim planovima razvoja ove kompanije, koja već 11 godina posluje u Valjevu.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *