ponedeljak, 24. juna 2024.

Ministar poljoprivrede posetio Mionicu

Objavljeno: 13. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je Mionicu. Na početku posete održan je sastanak u kabinetu predsednika Privremenog organa opštine Mionica Bobana Janković o podsticajnim merama Ministarstva poljoprivrede, saradnji ministarstva i lokalne samouprave, kao i potencijalima opštine Mionica za razvoj poljoprivrede. Ministar je iskoristio ovu poseti kako obišao poljoprivredne proizvođače u selima Osečenica, Mratišić i Bukovac, sa kojima je razgovarao o mogućnostima dobijanja sredstava iz IPARD programa EU, kao i o prvom pozivu za nabavku traktora i ostale mehanizacije.

On je napomenuo da je pred poljoprivrednicima velika šansa imajući u vidu da je budžet za poljoprivredu u narednoj godini uvećan za 11,8 procenata. Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Mionica Bobana Jankovića, poljoprivreda je jedan od strateških pravaca razvoja ove opštine pre svega zbog činjenice da se ova privredna grana dominantna na ovom području i da predsvalja značajan segment ekonomske i socijalne strukture.

“Opština Mionica je u ovoj godini pažnju poljoprivrednicima posvetila izdvajanjem sredstava za osiguranje strnih žita na celoj teritoriji naše opštine, zatim za protivgradnu zaštitu i sanaciju atarskih puteva. Započeli smo Investicioni projekat – Program za ozivljavanje proizvodnje malina na teritoriji opštine Mionica čime će opština učestvovati u edukaciji proizvođača maline, sufinansiranju kupovine sadnica maline kod zainteresovanih proizvođača. Završeno je anketiranje svih domaćinstava koja se bave poljoprivredom kao bi se napravila adekvatna baza podataka o mogućnosti proizvodnje, zatim sprovodi se rejonizacija, a započeta je i izrada Strategije razvoja poljoprivrede na teritoriji opštine Mionica”, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *