nedelja, 21. aprila 2024.

Biće obezbeđene maske za sve žitelje Mionice

Objavljeno: 27. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – U Mionici se nastavlja podela prvog kontigenta zaštitnih maski za višekratnu upotrebu građanima opštine Mionica, koje je nabavio Štab za vanredne situacije opštine Mionica.

Žiteljima mioničkih sela dostavljeno je 900 zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, dok je u varoši podeljeno 600 maski. Kako je saopšteno, Štab za vanredne situacije planira da svakog narednog dana obezbedi po 1.500 maski za višekratnu upotrebu, kako bi svaki građanin opštine Mionica bio opremljen ovim zaštitnim sredstvom.

Prethodno, u opštinu Mionica je stiglo 4.740 maski, koje su podeljene zdravstvenim radnicima, zaposlenima u javnim službama koji su na dežurstvu, radnicima u prodajnim objektima i privrednim subjektima.

U vezi pravilnog održavanja pamučnih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, Štab za vanredne situacije opštine Mionica savetuje građane da nakon korišćenja pamučnu zaštitnu masku za višekratnu upotrebu obavezno otkuvaju, osuše i ispeglaju. Jedino na taj način maske mogu služiti kao efikasno sredstvo zaštite od korona virusa.

Štab za vanredne situacije opštine Mionica još jednom apeluje na sve građane iz najužeg kontakta (porodica) i sve druge građane koji su imali kontakt sa osobama kod kojih je potvrđen korona virus ili se sumnja da su pozitivni na korona virus da obavezno moraju poštovati mere zaštite, kućnu izolaciju i samoizolaciju. Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *