utorak, 25. juna 2024.

Vladika Milutin oboleo od korona virusa, ali Eparhija demantuje ostale špekulacije

Objavljeno: 27. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Kod episkopa valjevskog Milutina i dvojice drugih sveštenika te eparhije je potvrđeno prisustvo korona virusa i oni su u KBC „Dr Dragiša Mišović“, u Beogradu, saopštila je Eparhija valjevska.

Episkop Milutin je korona virus dobio, kako se navodi, tako što je, kao „vredni pastir hodio i služio u svojoj eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu“.

“Nasuprot ovoj nepobitnoj činjenici, Eparhija valjevska sa žaljenjem konstatuje da su se pojavile neistinite i zlonamerne tvrdnje o uzroku pojave virusa korona u Valjevu, koje na najsramniji način povezuju i samog episkopa sa tom činjenicom. Naime, najpre je sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija o tome da je jedan od uzroka pojave virusa korona u Valjevu „skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj”. Kako to obično biva, svaka lažna vest dobija svoje metastaze, tako da smo mogli čuti mnogo toga — od toga da je ,,početkom marta došla nekolicina sveštenika iz Italije”, do toga da je čitava jedna „delegacija iz Italije posetila Eparhiju valjevsku”, saopštila je kancelarija vladike Milutina.

U saopštenju je poručeno da će eparhija biri primorana da podnese krivične prijave ukoliko se nastavi „ova medijska hajka protiv eparhije valjevske i njenog eparhijskog arhijereja i sveštenstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *