ponedeljak, 24. juna 2024.

Biciklista vozio sa dva promila alkohola u krvi

Objavljeno: 29. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski saobraćajci su tokom rutinske kontrole vozača  otkrili pijanog biciklistu I.M. (60) iz Valjeva, koji je imao skoro dva promila alkohola u krvi. On je zadržan u policijskoj stanici na trežnjenju, a preti mu novčana kazna do 30.000 dinara. Pijanog biciklistu saobraćajci su zaustavili na „duplim trakama“, jer su posumnjali da je vozio u pijanom stanju. Prilikom alkotestiranja kod bicikliste je otkriveno 1,96 promila alkohola u krvi.

U saobraćajnoj policiji kažu da se u praksi retko dešava da biciklisti budu u alkoholisanom stanju u toj meri da moraju da budu zadržani na trežnjenju. „ Ne dešava se često, ali sporadično otkrijemo i po nekog pijanog biciklistu. Zaprećena novčana kazna za ovaj prekršaj je od 15.000 do 30.000 dinara“,  kažu u valjevskoj policiji.

U protekla četiri meseca ovo je drugi biciklista koji je završio u policiji na trežnjenju. Početkom jula D.S. (25) iz Valjeva je vozio bicikl sa 1,7 promila alkohola u krvi, a policija ga je zaustavila u blizini Valjevske pivare kada se vraćao sa vašara u Jovanji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *