utorak, 21. maja 2024.

Biciklištička avantura kroz Mionicu

Objavljeno: 9. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica je proteklog vikenda bila mesto okupljanja zaljubljenika u planinski biciklizam. Oko 50 poštovaoca ovog sve popularnijeg sporta koji privlači sve veći broj ljudi okrenutih prirodi, sportu, zdravom telu i duhu, uživalo je prelepim i nezaboravnim predelima mioničkog kraja vozeći MTB avanturu „Staza zdravlja Banja Vrujci“.

Staza duga oko 45 kilometara protezala se preko šuma, brda, poljana i drugih predela idealnih za razvoj ovog sve popularnijeg sporta. Učesnici ovog biciklističkog doživljaja su imali priliku da vide neke od značajnih kulturno-istorijskih resursa kao što je Rodna kuća vojvode Živojina Mišića u Struganiku, crkva brvnara Pokrova Presvete Bogorodice u Planinici, i Muzej Kamena i Kuća čaja u Paštriću.

U nezaboravnoj avanturi koja je o jutarnjim časovima započela ispred hotela „Vrujci“ u Banji Vrujci uživali su gosti iz zemlje i inostranstva. Sudeći po pozitivnim utiscima i iskustvima koje su učesnici ovog aktivnog vikenda poneli kući sa sobom, okupljanja ljubitelja planinskog biciklizma trebalo bi da bude nastavljeno i narednih godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *