utorak, 5. marta 2024.

Bioskopski repertoar do 5. decembra

Objavljeno: 30. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na repertoaru Bioskopa 85 do 5. decembra se prikazuju filmovi: Grinč, Overlord i Zaspanka za vojnike. Prodaja ulaznica je na dan projekcije na blagajni Centra za kulturu, koja je otvorena radnim danima od 16.30 do 20 časova, a vikendom od 14 do 20 časova.

„Grinč“ je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.

Veče uoči Dana D, američki padobranci iskrcavaju se iza neprijateljskih linija, kako bi odradili zadatak od suštinske važnosti za uspeh invazije. Ali, kako se približavaju svojoj meti, shvataju da se tu dešava nešto mnogo više od nacističke okupacije sela i obične vojne akcije. Tako će se naći u borbi sa natprirodnom silom, koja je deo nacističkog eksperimenta. O ovome gledajte u filmu „Overlord“.

„Zaspanka za vojnike“ je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu.

GRINČ

Sinhronizovano 3D

  1. novembar u 17.30h
  2. i 02. decembar u 15.30h
  3. i 05. decembar u 17.30h

OVERLORD

  1. novembar u 20.00h
  2. i 02. decembar u 17.30h
  3. i 05. decembar u 20.00h

ZASPANKA ZA VOJNIKE

  1. i 02. decembar u 20.00h

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *