petak, 21. juna 2024.

Porez na imovinu i izbor direktora pred odbornicima Skupštine grada

Objavljeno: 30. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas će biti održana sednica Skupštine grada, a odbornici će raspravljati o izvršenju bužeta za prvih devet meseci ove godine, kao i o visini poreza na imovinu.  Po odluci Gradskog veća, u narednoj godini doćiće do neznatnog povećanja poreza na imovinu u prvoj i drugoj zoni, dok će u nekim zonama građani plaćati manje u odnosu na ovu godinu. U zonama gde će doći do povećanja građani će porez na imovinu plaćati maksimalno oko 100 dinara više nego ove godine.

Izbor direktora

Na današnjoj sednici trebalo bi da budu izabrani direktori Doma zdravlja, Apotekarske ustanove „Valjevo“ i Centra za socijalni rad. Za direktorku Doma zdravlja, čiji mandat će trajati četiri godine, predložena je Branka Antić, specijalista opšte medicine, koja se i jedina javila na konkurs koji je bio raspisan. Na direktora Apotekarske ustanove je predložen diplomirani farmaceut Vojislav Stepanović, koji jedini konkurisao za ovo radno mesto. Na čelu Centra za socijalni rad trebalo bi da i dalje bude diplomirani pravnik Katarina Milićević, koja je bila jedini kandidat za konkursku objavljenom za ovo radno mesto.

Na današnjoj sednici odbornici će se izjasniti o kreditnom zaduženju JKP „Toplana“. To preduzeće planira da uzme kratkoročni kredit od 60 miliona dinara, kako bi im bilo olakšano tekuće poslovanje u ovoj sezoni grejanja, kada su značajno povećani troškovi zbog nabavke energenata.

Pred početak sednice, ispred Gradske kuće, za 9.30 časova, aktivisti Lokalnog fornta su najavili akciju prikupljanja potpisa za održavanje javne rasprave o kvalitetu vazduha u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *