nedelja, 16. juna 2024.

Bioskopski repertoar do 8. maja

Objavljeno: 29. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na repertoaru valjevskog Bioskopa 85 od sutra do 8. maja su filmovi „ Park čudesa“, „Šazam“, „Gospodin Link- u potrazi za skrivenim gradom“, „Zelena knjiga“ , „Groblje kućnih ljubumaca“ i film „Hotel Mumbaj“. Radno vreme blagajne Centra za kulturu je radnim danima od 16.30 do 20 časova, a vikendom od 14.30 do 20 časova.  “Park čudesa” je uzbudljiva priča o osmogodišnjoj devojčici Džun, koja uz pomoć bujne mašte pravi spektakularan zabavni park, a otkriće da on zapravo postoji u stvarnosti. Ali kada njen voljeni park počne da se urušava, samo ga ona može spasiti, svojim fantastičnim načinom maštanja i vrlo posebnim prijateljima.

 

 

 

 

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije da oni izađu. U slučaju 14-godišnjeg dečaka Bilija Betsona potrebno je reći Šazam! Njemu je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi pretvara u odraslog superheroja. Još uvek dečak u duši, Šazam otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima – zabavlja! Može li leteti? Ima li X-rej vid? Može li da ispaljuje munje? Šazam isprobava granice svojih moći, ali moraće brzo da ovlada njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla koje kontroliše dr. Tadeus Sivana.

Umoran od usamljeničkog života na pacifičkom sjeverozapadu, Gospodin Link angažuje neustrašivog istraživača Sir Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Šangri-La. Zajedno s avanturistkinjom Adelinom Fortnajt, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tokom putovanja na drugi kraj sveta. Na kraju, ovaj će trojac shvatiti da ponekad možeš pronaći porodicu na mestima na kojima bi se najmanje nadao.

Zasnovan na istinitoj priči, film „Zelena knjiga“ prati neobrazovanog ali dovitljivog izbacivača italo-američkog porekla koji postaje vozač afro-američkog klasičnog pijaniste. Na tom putu, dvojica potpuno različitih ljudi suočavaju se sa nepravednošću američkog sistema i stiču poštovanje prema talentima onog drugog, kao i snagu da se zajedno odupru nevoljama. Rađa se prijateljstvo i razumevanje koje će promeniti njihove živote.

Film „Groblje kućnih ljubimaca“ prati Dr Luisa Krida (Džejson Klark), koji nakon što se preseli sa svojom ženom Rejčel (Ejmi Sajmic) i njihovo dvoje male dece iz Bostona u ruralni Mejn, otkriva misteriozno groblje sakriveno duboko u šumi nedaleko od nove porodične kuće. Kada se desi tragedija, Luis će se obratiti za pomoć svom neobičnom komšiji Džudu Krendelu (Džon Litgou) i tada počinje lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje donosi zastrašujuće posledice.

Inspirisan dokumentarcem ,,Preživeti Mumbaj”, radnja filma  „Hotel Mumbaj“ odvija se u hotelu u kome imućna klijentela i osoblje bivaju zarobljeni od strane terorista. Njihova okrutnost predstavljena je bez ulepšavanja, pogotovo u momentima kad hladnokrvno ubijaju goste hotela. Imamo priliku da vidimo kako skoro venčani bračni par Dejvid i Zahra, proživljavaju agoniju, ostavivši bebu sa dadiljom na spratu. Tu je i ruski biznismen, ženskaroš koji daje filmu humoristični dodatak. Svaki lik je uplašen i ranjiv, ali i hrabar na svoj način. Reditelj Entoni Maras, vesto pokriva svaki ćošak, i na realan način prikazuje sav užas ovog dogadjaja.

 

 PARK ČUDESA, 3D, sinhronizovano

30. april – 03. maj u 17.30h

ŠAZAM, 3D

30. april – 03. maj u 20.00h

GOSPODIN LINK – U POTRAZI ZA SKRIVENIM GRADOM, 3D, sinhronizovano

4. i 5. maj u 15.30h

7. i 8. maj u 17.30h

ZELENA KNJIGA

4. i 5. maj u 17.30h

GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA

4. i 5. maj u 20.00h

HOTEL MUMBAJ

7. i 8. maj u 20.00h

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *